דילוג לתוכן העיקרי
fw_before_content
content

כל מה שמעניין בתנועה הקיבוצית ובקיבוצים - בניוזלטר השבועי

הטובים מהקיבוץ לטיס, השינשינים מסכמים עוד שנת תרומה למדינה וההאקתון הקיבוצי השני כבר בפתח. כל זאת ועוד בניוזלטר השבועי של התנועה הקיבוצית
מסיימי קורס טייס
מסיימי קורס טייס
 27/06/2019
לחצו כאן לצפייה בעמוד זה בדפדפן

"שנת השירות היא אפוד המגן של
החברה הישראלית"

כנס סיום שנת השירות התקיים השבוע בקיבוץ געש. נציג משרד הבטחון: "החברה הישראלית עדיין הטרוגנית כך שיש בה יותר שונה מאשר משותף, ומפעל שנת השירות הוא המחולל החברתי-חינוכי היפה בחברה הישראלית".
מזכ"ל התנועה: "המסע שלכם רק מתחיל – החברה בישראל היא לא מארג שאפשר לטפל בו בשנה אחת והציפיות שלנו מכם מרחיקות לכת"
"שנת השירות היא אפוד המגן של החברה הישראלית"

מאות שינשינים, מכל מסגרות שנת השירות של התנועה הקיבוצית, הגיעו לכנס סיום שנת השירות שנערך השבוע בקיבוץ געש. הם נהנו מיום כיף בבריכה, ארוחת צהריים "על האש" ופגשו את נציגי ניידת השירות של יחידת  'מיטב' שענו לשאלותיהם והעבירו פניות לטיפול. בשנת תשע"ט הפעילה התנועה הקיבוצית כ-1000 מתנדבי ומתנדבות שנת שירות  בכ-100 מסגרות שונות בכל רחבי הארץ. תחומי הפעילות העיקריים הם עבודה חינוכית בכפרי הנוער ובפנימיות, ליווי וסיוע לאנשים בעלי צרכים מיוחדים, הדרכה בגופים הירוקים וחיזוק ההתיישבות הקיבוצית בפריפריה. הקומונות בעוטף עזה תפקדו למופת על אף שחוו מתיחות, וטרור עפיפונים ובלונים לאורך השנה, וביתר שאת במטח הטילים האינטנסיבי שספגו בסבב הלחימה האחרון שהסתיים בתחילת מאי.

התנועה הקיבוצית רואה ביציאה לשנת שירות ערך חברתי וחינוכי חשוב. שנת השירות מהווה הזדמנות עבור בוגרי י"ב מהקיבוצים ומהמרחב ההתיישבותי לצאת מביתם, מסביבתם המוגנת והתומכת, לטובת מפגש עם  אוכלוסיות רבות ומגוונות. במפגש זה ניתנת להם ההזדמנות להפוך מחניכים למחנכים, ממושפעים למשפיעים, תוך עשייה מתמדת בתרומה  ושיפור פני החברה הישראלית.

מפעל שנת השירות לא יכול היה לפעול ללא הצוות המסור שפועל למענו בתנועה הקיבוצית, ובראשם מנהל המחלקה לירז ברנד, רז ברוד, גלי גרוס, נועה שנער, עופר רימון ורויטל נאמן. הצוות זכה לתשואות עצומות ממתנדבי ומתנדבות שנת השירות.

את הכנס הנחה עופר רימון ממחלקת שנת השירות של התנועה, שפתח ואמר לשינישינים: "אנחנו פה כדי להודות לכם על שנה משמעותית שבמסגרתה התנדבתם ונתתם מעצמכם ומזמנכם למען הקהילה ולמען החברה בישראל. אנו בטוחים כי עברתם שנה משמעותית שנה בה חוויתם התמודדויות חדשות ומאתגרות, למדתם חיים בקבוצה תוך התחשבות האחד בשנייה. אין לנו ספק שעבודתכם השנה נשאה פירות שאותם גם המסגרות וגם אתם תקצרו לעוד שנים רבות. אנחנו גאים בכם מאוד, ובזכותכם גם לנו העבודה הופכת להיות משמעותית ומקור לגאווה."

ראשון הדוברים היה מזכ"ל התנועה, ניר מאיר, שבירך את הנוכחים ואמר להם: "כל שנה התמונה יותר מרגשת ומפעימה. כל שנה אני מקנא יותר.  אני רוצה להודות לכם בשמי ובשם חברי הקיבוצים על פעולתכם רמת המשמעות בשמנו ברחבי החברה הישראלית, בשלל תחומים. אני רוצה להודות לכם גם בשם החברה הישראלית. המטרות שלכם בשנה הזו היו השפעה, עזרה, סיוע ושיפור החברה הישראלית המורכבת. עשיתם אותן על הצד הטוב ביותר. אתם יחידה מובחרת, על כל כיסא של כל אחד ואחת שיושבים כאן התחרו ארבעה אנשים. המסע שלכם למען החברה הישראלית לא הסתיים, הוא רק מתחיל – החברה בישראל היא לא מארג שאפשר לטפל בו בשנה אחת, והציפיות שלנו מכם מרחיקות לכת.

אתם ערב גיוסכם לצה"ל וזו באמת המערכת בה נרקמת החברה - אנחנו בטוחים שבכל מקום בו תהיו בשירות משמעותי, תביאו את הערכים שלפיהם פעלתם השנה."

אחריו נשאה דברים, ראשת אגף החינוך דבי ברא"ס: "לפני כחודש עמדתי מול כ-800 י"אלפים נרגשים ומבולבלים בירידי שנת השירות. 800 י"אלפים שנמצאים ממש בתחילת מסע אישי מרגש ומלחיץ. שיש בו גילויים אישיים, הפתעות, אכזבות, בחינה אישית והרבה בחירות שצריך לעשות עם עצמם, בשיחה עם חברים, מדריך הנעורים או המשפחה. ההזמנה שלי אליהם הייתה להסתכל פנימה, להיות נאמנים לעצמם ולוותר על ההליכה אחרי החבר'ה. כנס י"א וירידי שנת השירות הם נקודת הזינוק לתהליך, והפרוזדור לשנתיים מיוחדות שכללו מיונים, התלבטויות ובחירה ולאחריהן שנה משמעותית ומיוחדת. זו, שברגע הזה אתם ממש בשלבי הסיכום שלה. במהלך השנה זכיתם בהיכרות עם הדומים לכם ועם כאלה שלא פגשתם כמותם מעולם.

זכיתם לגלות בכם כוחות ויכולות לצד גילויים מפתיעים, שמה שחשבתם בעצם הוא לא. נדרשתם לבחירות אישיות לצד התחשבות בקבוצה, בקומונה, בכללי המקום. מאחלת ומאחלים (כל צוות אגף חינוך) שתשכילו לקחת את שנת המתנה הזו שהענקתם לעצמכם!"


באנר חוברת אירועים, פעילות ומידע 2019

פורשים כנפיים

שלושה בני קיבוץ יקבלו אחה"צ (חמישי) במגרש המסדרים בבסיס חיל האויר בחצרים את כנפי הטיסה. השלושה מגיעים מעמק המעיינות, הגליל המערבי וקיבוץ באזור השפלה. בטקס "מסדר כנפיים" יוענקו כנפי טיסה לבוגרי קורס הטיס מחזור 178 והוא יתקיים בסימן 50 שנים למלחמת ההתשה
פורשים כנפיים
צילום: דובר צה"ל

בטקס "מסדר כנפיים"  שיערך אחה"צ (חמישי) יוענקו כנפי טיסה לבוגרי קורס הטיס מחזור 178 והוא יתקיים בסימן 50 שנים למלחמת ההתשה, ובמעמד ראש הממשלה ושר הבטחון, בנימין נתניהו, ראש המטה הכללי, רב אלוף אביב כוכבי, ומפקד חיל האוויר, אלוף עמיקם נורקין, מפקד בסיס חצרים, תת אלוף אביעד דגן, מפקד בית הספר לטיסה, אלוף משנה י', ובנוכחות המשפחות, חברים ואנשי חיל האוויר.

הטקס מסכם שלוש שנות הכשרה אשר כללו בתוכן גם לימודי תואר אקדמי. הקורס נחשב כקורס היוקרתי והארוך ביותר בצה"ל, כשאורכו 36 חודשים. לקורס חמישה שלבים: מכין, בסיסי, ראשוני, שנת השכלה ומתקדמים.

 בין המסיימים סגן ש', סגן א' וסגן א' מקיבוץ בעמק המעיינות, קיבוץ בשפלה וקיבוץ בגליל המערבי


ביטוח חקלאי

ערבות הדדית מהקיבוצים לקיבוץ הראל – זה הזמן

ממלאי התפקידים בקיבוצים, זה המקום שלכם להביא לידי ביטוי את הערבות ההדדית הגדולה שהקיבוצים ידועים בה. ביחד עם חברי והנהלת קיבוץ הראל, אנחנו קוראים לכם לפתוח את הלב ואת הכיס הקיבוצי ולתרום לשיקום הקיבוץ.
ניתן לתרום לקיבוץ הראל דרך התנועה הקיבוצית.
**מוכר לצורכי מס על פי סעיף 46א**
ערבות הדדית מהקיבוצים לקיבוץ הראל – זה הזמן

כידוע, לפני כארבעה שבועות עברו חברינו מקיבוץ הראל שריפה קשה.

בשריפה נשרפו כליל חמישה בתי חברים, אלו יזכו בקרוב בפתרון זמני של קראווילות, שיגיעו בעקבות בקשת מזכ"ל התנועה הקיבוצית, ניר מאיר לשר האוצר, משה כחלון (הממונה על מנהל התכנון) והתגייסותו המהירה של ראש מטה הדיור, זאב ביילסקי.

הנזק הגדול של הקיבוץ הוא פגיעה אנושה בתשתיות הכלליות ובתוך כל הרס כמעט מוחלט של תשתיות החשמל, המים, הגז והביוב. בנוסף, המבנים העיקריים של ענפי החקלאות נהרסו, ויבולים רבים הושמדו. כמו כן, יש חשש גדול בקרב חברים רבים כי התחממות גגות האסבסט הרבים הקיימים בקיבוץ, עלולים להביא לפגיעה אקולוגית.

חשוב להדגיש - בתים וחפצים אישיים מבוטחים, אך הנזק הכולל גדול בהרבה מהכיסוי של הביטוח. כמו כן, הביטוח לא מכסה את עלויות שיקום התשתיות ורכישת בתים זמניים למשפחות שאן להם פתרון מידי למגורים.

ההוצאות הראשוניות הכרוכות בניקוי הקיבוץ, הסרת אסבסט ובנייה מחדש של התשתיות, כבר עלו כמה מיליוני שקלים ואם נוסיף לכך רכישת בתים זמניים, הרי שהראל מצפה להשקעה של 6,000,000 ₪  

(אין כיסוי של חברות הביטוח בנושא התשתיות ורכישת הבתים הזמניים).

כאמור, בתים ​​של 5 משפחות נהרסו כליל ועוד 5 בתים ניזוקו קשה. עלויות השיקום ובנייה מחדש יהיו לפחות 11,000,000 ₪, לא כולל אובדן רכוש אישי.

ממלאי התפקידים בקיבוצים, זה המקום שלכם להביא לידי ביטוי את הערבות ההדדית הגדולה שהקיבוצים יודעים בה. ביחד עם חברי והנהלת קיבוץ הראל, אנחנו קוראים לכם לפתוח את הלב ואת הכיס הקיבוצי ולתרום לשיקום הקיבוץ.

ניתן לתרום לקיבוץ הראל דרך התנועה הקיבוצית. **מוכר לצורכי מס על פי סעיף 46א**

שם החשבון: מוסדות חינוך ותרבות של ברית התנועה הקיבוצית

מספר המוסד: 580035848

מספר החשבון: 330272

נא לציין שההעברה היא לתרומה ל"שיקום הראל".

התנועה הקיבוצית תעביר אליכם קבלה עם סעף 46א.


באנר הקאתון רשת הצעירים

פרויקט יהב – עוד הצלחה מבית פורום הקיבוצים למעורבות חברתית!

האם המילה "ציונות" עודנה רלוונטית בישראל 2019? לאילו זירות אנחנו יכולים להיכנס, להשפיע ולשנות? שאלות אלו ואחרות הן שעמדו במרכזו של כנס הסיום של תכנית יהב, שנערך ביום שישי האחרון בכפר הנוער
עתיד רזיאל
בוגרי פרויקט יהב
בוגרי פרויקט יהב

בכנס הסיום של מחזור ב' של התוכנית, השתתפו מתנדבות ומתנדבי שנת שירות משמונה קומונות ברחבי הארץ, הפועלות במסגרת מפעל שנת השירות של התנועה הקיבוצית, וצוות התוכנית המורכב גם הוא, ברובו, מבני ובנות קיבוצים ובוגרי שנת השירות של התנועה. במהלך ובסיום הכנס התחדדה ההבנה החשובה, כי לא רק שהציונות לא מתה, היא אף מתחדשת ומתאימה עצמה למציאות העכשווית. למעשה, היא נחוצה היום יותר מתמיד. אמנם לא צריך להקים מדינה ואין עוד ביצות לייבש, אולם המשימות הלאומיות והחברתיות העומדות לפתחנו, והפעולות אותן יש לבצע במרדף אחר חברת מופת צודקת יותר, הינן רבות ומגוונות.

במהלך התוכנית עברו המשתתפים מפגשי לימוד וכנסים, שכללו סמינר בן יומיים סביב ערך השירות, במהלכם חקרו את כתביהם והגותם של אבות הציונות. המגע המעמיק עם ארון הספרים הציוני מאפשר לחניכים לפתח השקפת עולם אקטואלית ביחס לסוגיות הליבה שביסוד חיינו כחברה וכעם - זהותה החוקתית של מדינת ישראל, צבא וחברה, חברה וכלכלה היחס למיעוטים וסוגיות נוספות. מתוך העושר התרבותי והרוחני שאליו נחשפו במהלך התוכנית, נדרשים עתה המשתתפים לבחון את אתגריה הנוכחיים של החברה הישראלית ולהציע פתרונות ודרכי פעולה אותם יישמו בהמשך. "המפגשים של יהב היו בשבילי אפשרות לעצור ולהסתכל על הדברים, ולפתח את עצמי בתור בן אדם טוב יותר. במהלך השנה אנחנו כל הזמן בעשייה שממוקדת באחר, ביהב היתה לנו האפשרות להבין למה אנחנו עושים שנת שירות, להכיר את החברה הישראלית ולחשוב יחד איך אנחנו יכולים להשפיע", כך אומר תומר גולדברג, ש"ש בפנימיית עדן.

במהלך התוכנית עברו המשתתפים מפגשי לימוד וכנסים, שכללו סמינר בן יומיים סביב ערך השירות, במהלכם חקרו את כתביהם והגותם של אבות הציונות. המגע המעמיק עם ארון הספרים הציוני מאפשר לחניכים לפתח השקפת עולם אקטואלית ביחס לסוגיות הליבה שביסוד חיינו כחברה וכעם - זהותה החוקתית של מדינת ישראל, צבא וחברה, חברה וכלכלה היחס למיעוטים וסוגיות נוספות. מתוך העושר התרבותי והרוחני שאליו נחשפו במהלך התוכנית, נדרשים עתה המשתתפים לבחון את אתגריה הנוכחיים של החברה הישראלית ולהציע פתרונות ודרכי פעולה אותם יישמו בהמשך.

להפעלתה של התוכנית שותפים התנועה הקיבוצית, באמצעות אגף החינוך שלה, בשיתוף עם פורום הקיבוצים למעורבות חברתית וקרן ברל כצנלסון. תמיכתם היא המאפשרת את הפעלת התוכנית ואת העיסוק בנושאים החשובים הללו במהלך השנה. בשנה שעברה (תשע"ח) פעלה התוכנית במסגרת ארבע קומונות באזור המרכז, בנות כארבעים ש"שים. בשנה הנוכחית (תשע"ט) עברו את התוכנית כשמונים שינשינים ושינשיניות במסגרת שמונה קומונות של התנועה הקיבוצית מחיפה בצפון ועד שדה בוקר וקיבוץ כרמיה בדרום, אותם הדריכו שמונה מלגאים ומלגאיות.
 


באנר שבילים

תמונת השבוע – הכל אני יכול בחופש הגדול!

תלמידי תיכון כרמל זבולון ביגור חוגגים את היום האחרון ללימודים

ברכות לתלמידי חטיבות הביניים והתיכונים שיצאו בשבוע שעבר לחופש הגדול, ולתלמידי בתי הספר היסודיים שייצאו אליו בשבוע הבא. מאחלים לכם ליהנות מקיץ מלא עניין, מנוחה וחוויות משמעותיות, ובעיקר שתחזרו לשנת הלימודים הבאה בריאים ושלמים! 

בתמונה: תלמידי תיכון כרמל זבולון ביגור חוגגים את היום האחרון ללימודים


פייסבוק התנועה

האסיפה השנתית של פורום הקיבוצים למעורבות חברתית

האסיפה השנתית  של פורום הקיבוצים למעורבות חברתית

על סדר היום:

  • סקירת העשייה, ההשפעה והתשואות החברתיות מהפעילות.
  • דיון אסטרטגי - כיווני עשיה להמשך.
  • בחירת פרויקט נוסף לשנת 2019 - נציגי קיבוצי הפורום.

באנר משקארד 1

כי סדר צריך להיות! (או שלא). בלוג מיוחד - מיליארד (ומאתיים מיליון) סינים רוצים להכיר את הגן הקיבוצי. פרק שלישי

כשאנחנו חושבים על סינים אנחנו בדרך כלל חושבים על סדר, על ילד אחד שכל המשפחה מקרקרת סביבו. שמענו גם על זה שהם אוכלים הכל, ועל "נימוסי השולחן" שלהם
 
כי סדר צריך להיות! בלוג מיוחד - מיליארד (ומאתיים מיליון) סינים רוצים להכיר את הגן הקיבוצי. פרק שלישי

אני רוצה להפתיע אתכם ולספר לכם שחוץ מהסעיף האחרון, שום דבר לא בהכרח נכון. הסינים יורקים המון, אולי מתוך מחשבה שלא צריך להשאיר חיידקים בגוף, ואולי כי אין בכל מקום נייר טואלט גם לא בשירותים של מסעדות ובקניונים. כל אישה סינית מחזיקה בתיק שלה אריזות קטנות של נייר טואלט, ובתורים לשירותים כל אחת מחזיקה אריזה משלה. מיותר לציין שאין ליד הכיורים ניירות ניגוב, ובטח שלא סבון, יש רק מים. גם הסינים הכי מכובדים שראיתי במסעדות וברחוב, מושכים באף ועושים גרעפסים קולניים בלי להתבייש. לפעמים רציתי להגיד להם שזה לא בריא ושיהיה להם סינוסיטיס, אבל רק אחרי שלי נוצר סינוסיטיס והציעו לי לשים על המרקום הכואב את המשחה נגד גירודי יתושים, הבנתי שסינוסיטיס זו לא בעיה כזו גדולה כמו שאנחנו חושבים. לא חייבים לקחת אנטיביוטיקה, פשוט להזמין את המשחה מתאילנד והופ - זה עובר.

אמהות ישראליות היו מתעלפות מהרגלי שולחן של הסינים, וגם מההרגל לקרב את הצלחת אל הפה ולדחוס לתוכו כמה אוכל שרק אפשר. בגן אוכלים עם כפות ולא עם צ'ופסטיקס, אבל שמעתי שהילדים מאוד מיומנים גם בזה, אם צריך. אלא אם... מדובר באחד מהילדים שההורים והמטפלות עדיין מאכלים. יש אצלנו ילדים בני שלוש וארבע שעדיין מאכילים אותם, כי ככה הם רגילים מהבית וכי הסינים הם יותר פולנים מהפולנים, מסתבר. מצד שני, הם נותנים להם למשל בשר, והילדים צריכים להוציא לבד את העצמות. הסינון, אגב, נעשה בתוך הפה של הילד. 


בואו לדייט עם האדמה -
בתנועה מצמיחים מנהיגות

אחד מהמיזמים ש"נולדו" בבית התנועה הקיבוצית בתוכנית "מופת" ע"ש תמנע שוויקה ז"ל, הוא "למרחב – תיירות חקלאית", שתכליתו מפגש של צעירים עם עבודת האדמה ורכישת תוצאת חקלאית
 
בואו לדייט עם האדמה - בתנועה מצמיחים מנהיגות
צילום: ליאור דרומי

בחודש אוגוסט האחרון הסתיים המחזור הראשון של תוכנית "מופת" ע"ש תמנע שוויקה ז"ל, תוכנית מנהיגות ויזמות מבית אגף הצעירים בתנועה והמחלקה למפעלים ציוניים של ההסתדרות הציונית העולמית. התוכנית היא אחת מתוכניות המנהיגות של "רשת הצעירים" בתנועה הקיבוצית. 
אחד מהמיזמים ש"נולדו" בבית התנועה הקיבוצית מתוך התוכנית הזו, הוא "למרחב – תיירות חקלאית", שתכליתו מפגש של צעירים עם עבודת האדמה (מה לעשות, לא כולם גד"שניקים מלידה) ביחד עם לימוד חוויתי והתנסות בעבודה, וכמובן - רכישת תוצאת חקלאית. 

מי שיזמה את הפרויקט היא בוגרת התוכנית, ירדן בר. 
ירדן, אז מה בדיוק המיזם ומה מטרתו?
"למרחב – מיזם חברתי שמטרתו לחשוף צעירים לעולם החקלאות בדרך חווייתית, בעזרת רכישת ידע ומיומנויות.
בכל משק תתאפשר רכישה ישירה מהחקלאי (תוצרת טרייה ותמיכה ישירה בחקלאי)".

מאיפה הרעיון לפרויקט?

עבודת החקלאי לא תמיד מוערכת בקרב הציבור ומה גם בזאת ישנם אתגרים שהוא מתמודד איתם, החל מתעריף צריכת מים, מחירי השוק, טרור חקלאי וכו'.
בחדשות אנחנו שומעים על חקלאים וחקלאות בקשיים, מתוך המקום הזה, הרגשתי שמשהו בסיפור החקלאי חייב להשתנות – מישהו צריך לספר אותו אחרת. ולכן , אנחנו קוראים למיזם שלנו "דייט עם אדמה", ומזמינים אתכם לחוויות את החוויה המיוחדת הזו".

איך תוכנית מופת השפיעה על זה?
"ברגע שהחלטתי לקחת חלק בתוכנית, היה לי ברור שאני רוצה ליצור מיזם משמעותי, לקח לי זמן מה לגבש איך ומה אני רוצה שזה יהיה. השתתפתי בהאקתון הקיבוצי הראשון של רשת הצעירים שהתקיים כחודש לאחר תחילת התכנית, כאשר הגעתי מבולבלת וחסרת רעיון מוצק, אך הרגשתי שאם אקח חלק זה לפחות יעורר וייתן לי כיוון. ההאקתון נתן לי פוש מבחינת גיבוש היוזמה, אפשר לי להתייעץ עם מנטורים מתחומים רבים ופתח לי את הראש לכיוונים נוספים. יצאתי מההאקתון עם מוטיבציה ואמונה להתחיל בעשייה. במהלך התכנית התגבש הרעיון יותר לכדי היוזמה.  כאשר הגענו לסיום התוכנית, הצגתי את הפרנזטציה של המיזם, הרגשתי שבחדר יש אנשים שרואים ורוצים לקחת חלק בשינוי ובאמת קיבלתי את החותמת וההכרה וזכיתי במענק כספי מטעם ההסתדרות".


פייסבוק התנועה

מרתון המופעים השנתי בהפקת התנועה הקיבוצית ותנועת המושבים

לרכזי התרבות/מנהלי פנאי וחברה/מנהלי מועדונים ופאבים/מנהלי ספריות/מנהלי התרבות ברשויות.
יום רביעי 10.7.2018, בתאטרון צוותא, תל אביב
הזדמנות נהדרת לצ'פר את נאמני התרבות שלכם - הזמינו אותם ליום שכולו כיף!
 
מרתון המופעים השנתי בהפקת התנועה הקיבוצית ותנועת המושבים

איפה אפשר לראות את אפרת גוש עם שירים חדשים? לשמוע את ליהיא לפיד מדברת על להיות אישה בעידן הזה או לצחוק במופע טרמינל 1? הם ועוד רבים אחרים יחכו לכם במרתון מופעי התרבות שהפך כבר למסורת.
זוהי ההזדמנות לבוא ולהתרשם משלל מופעים בתחומים ובסגנונות שונים ולמצוא את הדברים המתאימים לקיבוצכם.

יום שכולו תרבות, כיף ומפגש בין עמיתים לעבודה. 

לו"ז המרתון:

9:00 - הרשמה וכיבוד קל

9:30 - תחילת התכנית בדיוק!

15:30 - סיום משוער

מחיר כרטיס כניסה למרתון - 120 ש"ח ליחיד

*תשלום במקום

*סדר המופעים אקראי / הזכות לשינויים שמורה

 


באנר חוברת אירועים, פעילות ומידע 2019

הפתרון לתיקון 27 – פיתוח תשתיות מים חדשות

כמאה וחמישים איש הגיעו לכנס שאורגן על ידי אגודת "מים לישראל", אגודה המייצגת את צרכני המים החקלאיים במדינה. הכנס התקיים באולם המופעים שבקיבוץ עין החורש, תחת הכותרת "פיתוח והתפתחויות במשק המים החקלאי בישראל" ובהשתתפות אנשי מפתח בכירים
במשק המים
מים לישראל

מנכ"ל הארגון, אבנר אחיטוב, פתח את הכנס בהסבר על ההכרה שהביאה לצורך בהקמת הארגון לפני כשלוש שנים בעקבות המאבק בתיקון 27 לחוק המים, על ההישגים שהושגו מאז (משא ומתן מקדים, עתירות משפטיות, עזרה פרטנית ליישובים), ייעודי ומטרות הארגון, והחשיבות שיש בעבודה משותפת של כל הגורמים בתנועות למען יצירת לובי למים חקלאיים. כיום, הארגון מייצג 300 יישובים ונעשה מאמץ שגם צרכנים מהנגב במערבי יצטרפו.

אברהם בן יוסף, סמנכ"ל הנדסה וטכנולוגיה ב'מקורות', ואורי צוק בר, סמנכ''ל בכיר למחקר כלכלה ואסטרטגיה במשרד החקלאות, הציגו מחקרים ותוכניות המראים שהביקוש למים בישראל יוכפל בתוך דור. גידול האוכלוסין (גם בישראל וגם אצל שכנינו) יביא לכך שגם הביקוש למוצרי חקלאות טריים יגדל, ובהתאמה גם הביקוש למים יגדל ב-800 מיליון מ"ק לשנה. הם מנו את הפרויקטים המתוכננים על מנת לספק כמויות אלו, כולל הגדלה משמעותית במתקני התפלה וחיבור צנרת הולכה לאזורים שכיום מנותקים . למקורות אושר תקציב פיתוח מוגדל בעשור הקרוב כדי לפתח מערכות אלו.

אבי רמות (יטבתה), מנהל אגודת המים ערבה דרומית, תיאר את משק המים הייחודי לאזורם, וסיפר על כך שמחסור במים מונע את פיתוח החקלאות באזור, ולכן גם את הגדלת היישובים. הוא קרא להוספה של עוד 10 מיליון מ"ק לחקלאות באזורם.

דני גרינוולד, מנהל יחידת הסיוע ברשות המים, וזאביק אחיפז, מנהל אגף תפעול ברשות המים, הציגו את המצב העכשווי במשק המים, והדגישו שהשנה זרמו הרבה מים לים (מעל 100 מיליון מ"ק, לפי חלק מההערכות), ולכן יש צורך להגדיל את מצבת מאגרי המים לקולחין ולשיטפונות באופן מידי, את המחסור המצטבר במי הכנרת והתכנית להזרים אליה מים מותפלים. הם ציינו את העובדה שההנחה במחירי מים שפירים לפי תיקון 27 תסתיים ב- 1.7.2022, ושלפי המסתמן תתרחש עליית מחירים מידית לאחר תאריך זה.

דוד ירוס, יו"ר ארגון "מים לישראל", חתם את הכנס, והדגיש שוב את החשיבות באיגוד הכוחות של כל החקלאים לקראת המאבק בעליית מחירי המים הצפויה בשנים הקרובות. כמו כן, הוא דיבר על כך שהפתרון לנזקים שבתיקון 27 הינו בהזרמת כספים להשקעה בתשתיות להרחבת ההיצע של מים לחקלאות.


ביטוח חקלאי

כנס יזמות קנאביס רפואי לקיבוצים ולמושבים 2019

"תחום הקנאביס הפך בשנה האחרונה לטרנד הלוהט בבורסה המקומית, והוא מושך אליו שלל דמויות מוכרות.  עשרות קיבוצים החלו בשנים האחרונות להיכנס לתחום או לבחון את ההשקעה בו. כיום ישנם 14 קיבוצים שלהם פעילות קנאביס פעילה או שנמצאים בשלב מתקדם של כניסה לפעילות קנאביס. לפי ההערכות, 90 מ-270 הקיבוצים בישראל בוחנים את האפשרות של כניסה לתחום הקנאביס" (מתוך כתבה בעיתון כלכליסט 11.6.19)
כנס יזמות קנאביס רפואי לקיבוצים ולמושבים 2019

לאור הדרישה הגוברת והפעילות במגזר ההתיישבותי, בפעם הראשונה בשיתוף התנועה הקיבוצית ותנועת המושבים, ייערך כנס מקיף בתחום קאנביס רפואי הפונה לקהילת הקיבוצים והמושבים.

עם פתיחת שוק הקאנביס בארץ, שינויי הרגולציה בעולם וההכרה הבינלאומית של ישראל כמובילה בפיתוח טכנולוגי של זני קנאביס ייחודיים, גדל תחום ההשקעות החקלאיות והטכנולוגיות באופן יוצא דופן.

קבלת ההיתרים הראשונים ממשרד הבריאות ושינוי התקינה מביא עמו צורך משמעותי ללמוד את האפשרויות הקיימות בתחום נוסק זה ובעיקר מאפשר חיבור בין הקיבוצים ומושבים לגורמים עסקיים בארץ ובעולם

בכנס יוצגו מיזמים וחממות גידול שכבר קמו בקיבוצים ומושבים וכן תהיה תערוכת חברות מהתחום.

ללוח הזמנים של הכנס לחצו כאן


באנר הקאתון רשת הצעירים

ההאקתון הקיבוצי השני

הצטרפו אלינו לאירוע היזמות והחדשנות השנתי של רשת הצעירים של התנועה הקיבוצית!
19-20בספטמבר, SouthUp - חממה טכנולוגית
שער הנגב
ההאקתון הקיבוצי השני

היכונו! היכונו! לאירוע היזמות והחדשנות השנתי של רשת הצעירים! 


הצצה להאקתון הקיבוצי הראשון>>> https://youtu.be/jXq1C3vmvMo


באנר שבילים

בואו להוביל מעגלי שיח ברפסודיה. בואו לתת השראה לנוער

אם אתם פועלים ומעורבים בעשייה חברתית היוצרת עבור כולנו חברה פחות שיפוטית ומקבלת - בואו להוביל מעגל שיח ברפסודיה. ראו בהזמנה זו הזמנה אישית
בואו להוביל מעגלי שיח ברפסודיה. בואו לתת השראה לנוער

אם אתם פועלים ומעורבים בעשייה חברתית היוצרת עבור כולנו חברה פחות שיפוטית ומקבלת - בואו להוביל מעגל שיח ברפסודיה. ראו בהזמנה זו הזמנה אישית. 
לפרטם נוספים: chinuch@tkz.co.il


באנר משקארד 2

חוזר בועז מקלר ושות': אישורי המיסים הנדרשים בעת מימוש אופציה שניתנה במסגרת החלטה 1470

רו"ח בועז מקלר ועו"ד שרון בכר
**המאמר הינו מטעם בועז מקלר ושות', ואינו מטעם התנועה הקיבוצית
לוגו בועז מקלר ושות'

במסגרת יישום החלטת מועצת מקרקעי ישראל מספר 1470 (להלן- ההחלטה) וקודמותיה (1426, 1285, 1259, 1222) זכאי חוכר חקלאי (להלן- האגודה), ממנו ניטלת הקרקע, לקבל, בין היתר, זכות לפטור ממכרז (להלן- האופציה) ברכישת מגרשים מרמ"י – הוא או מי מטעמו. על פי הוראות ההחלטה החוכר מקבל במסגרת הסכם פיצוי והשבה זכות לרכישת מגרשים בפטור ממכרז. רק כעבור תקופה של כמה חודשים ויותר – לאחר שרמ"י שיווק 40% מיחידות הדיור ובתוכנית לתעסוקה - 40% מכלל המגרשים הסחירים, רק אז נקבע מחירם של מגרשי ההקצאה. רק לאחר שהמחיר נקבע שולח רמ"י הודעה לחוכר או למי מטעמו (במידה והחוכר מכר את האופציה) על האפשרות לרכוש את זכויות החכירה המהוונות במגרשים ואת מחירן, ועל מקבל ההודעה, כאמור החוכר או מי מטעמו, להשיב תוך 30 ימים מיום קבלת ההודעה, האם הוא מבקש לרכשם. 

כאשר מכרה האגודה את האופציה, כאמור ל'מי מטעמה', עלתה השאלה מהי 'הזכות במקרקעין', לעניין חוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), התשכ"ג – 1963 (להלן- החוק) הנמכרת?

עמדתנו הינה כי הזכות הנמכרת ע"י האגודה ליזם הינה האופציה בלבד. בהמשך, היזם הוא שרוכש (במידה והחליט לממש את האופציה) את זכות החכירה המהוונת מרמ"י בעצמו. לעומת זאת, גישת מנהל מיסוי מקרקעין, אשר טעה ונסמך, בין היתר, על פסק הדין בעניין עין צורים (ע"א 5922/99), היתה כי הזכות הנמכרת ליזם ע"י האגודה היא זכות החכירה המהוונת בעצמה, וזאת לאחר שהאגודה עצמה רכשה אותה מרמ"י.                                                     

אם תיושם גישת רשויות המס, הרי שהטלת מס רכישה על האגודה בגין רכישת זכויות החכירה המהוונות טרם מכירת האופציה ליזם, יוצרת מצב אבסורדי המאיין את כדאיות העסקה, לפיו סכום המס הכולל שישולם בגין מכירת האופציה יעמוד על שיעור של 70% ויותר מהתמורה שנתקבלה בפועל בידי האגודה עבור האופציה מהיזם. תוצאה שהדעת אינה סובלת ואשר עומדת בסתירה לעקרון גביית מס אמת על פי הפסיקה ועל פי הקוד האתי של רשות המיסים ובוודאי אינה עומדת בקנה אחד עם מתן תמריץ לחוכר שלא להתנגד להשבה או לתוכנית.

אם כן, בכפוף לבחינת כל הסכם לגופו בין החוכר והיזם וכן התנהלות מול רמ"י אפשר ורשות המיסים אכן תקבל את העובדה כי החוכר מכר אופציה בלבד ליזם וזו תמוסה בערך שוויה – היינו התמורה ששולמה לאגודה בפועל על ידי היזם, ולא יראו באגודה כמי שרכשה בעצמה את הזכויות במקרקעין. במצב דברים זה, הרי שלצורך הקצאת המגרשים ע"ש היזם יש להמציא לרמ"י אישור מס שבח מאת החוכר ואישור מס רכישה מאת היזם.


פייסבוק התנועה

כבר עשור שהם שומעים חזק

קואופרטיב "שומעים חזק" להגברה ותאורה חוגג 10 שנים להיווסדו ומוכיח שהרעיון הקואופרטיבי עדיין חי, קיים ונשמע חזק
שומעים חזק
צילום: יח"צ

קואופרטיב שומעים חזק להגברה ותאורה הוקם בשנת 2009 על ידי בוגרי תנועת השומר הצעיר, והיה מהחלוצים הראשונים בגל קואופרטיבים צעירים וחדשים בישראל. היום, כשהם מציינים עשור להיווסדם, חברי וחברות שומעים חזק יכולים להביט אחורה בגאווה ולבנות את המשך הפעילות העסקית-קואופרטיבית לעתיד.

אבל מהו קואופרטיב בכלל? למי שעוד לא יודע, קואופרטיב הוא התאגדות חופשית מרצון של אנשים המעוניינים לפעול יחדיו בענף, או תחום מסוים, כדי להגשים מטרות ושאיפות כלכליות, חברתיות ותרבותיות, באמצעות בעלות משותפת על מערכת עסקית המנוהלת באופן דמוקרטי.

כיום מונה הקואופרטיב כ-18 חברים וחברות, והפך לגוף עצמאי שאוסף לשורותיו אנשי מקצוע בתחום ואנשים אשר רואים את עצמם כעובדים-שותפים.
"הרעיון הקואופרטיבי ממומש כאן במלוא עוצמתו" אומר יו"ר הקואופרטיב יוני בן בסט, חבר קיבוץ פלך. "למעשה, אין הפרדה בין בעלי החברה לעובדי החברה וכך נוצר גם שווין בין החברים וגם שירות ברמה גבוהה ללקוח, שכן כל העובדים בשטח מחויבים לעסק ברמה הגבוהה ביותר".
שומעים חזק נולד על ידי קבוצה של אנשים שרצתה ליצור מקום עבודה אחר בענף התרבות והמוסיקה, מקום ששם במרכז את ערכי השוויון, הדמוקרטיה והשותפות. כל זאת לצד עסק מקצועי, מצליח ומתפתח. נקודה משמחת נוספת, היא שבשנים האחרונות שומעים חזק הגיע למצב שבו כ-22% מחברי הקואופרטיב הן חברות קואופרטיב, דבר אשר מעמיד אותנו בין העסקים המובילים בשוויון המגדרי בתחום ההגברה והתאורה, הנחשב לתחום פיזי וגברי.

בחודש אפריל האחרון הגיעו כ-200 חברים ולקוחות הקואופרטיב לאירוע בו חגגו עשור להיווסדו. "היה ברור לנו שאנחנו רוצים להצליח לקיים חברה שנותנת שירות מקצועי ואישי, ומאפשרת תנאי עבודה טובים ונוחים לכל החברים", אמר גיא טלסניק, מנהל השיווק בקואופרטיב וממייסדיו.


 
 
 
 
יש לכם סיפור מעניין? רוצים לספר על המתרחש בקיבוצכם? להתלונן? לייעץ? לשבח?! כתבו לנו. 
 
2ab06947-5784-40e5-b5f5-5e70f4a846db.jpg
color-facebook-48.png
color-link-48.png
 

הוספת תגובה חדשה