- 17/04/2025
content
״אנחנו לא יכולים להבטיח שיהיה קל, אבל יכולים להבטיח חיים משמעותיים״
התנועה הקיבוצית מובילה את מהלכי ההתיישבות בקיבוצי הנגב המערבי, בשני צירים: גרעיני משפחות וגרעיני נח״ל | השיקום עוד רחוק, אבל רשימות ההמתנה כבר ארוכות. מפתיע לא פחות הוא גל גדול של צעירים בני 18 שהצטרפו אל מסלול הנח"ל ההתיישבותי | צפו בכתבה ב״כאן 11״

״סבא שלי היה בגרעין נח״ל, דוד שלי היה בגרעין נח״ל, עכשיו זה התור שלי״. (צילום מסך, כאן 11)
כתבת המגזין של כאן 11, גילי מלניצקי, עקבה בשבועות האחרונים אחרי גל הצעירים שמתעניינים בהעתקת חייהם ליישובי הנגב המערבי, בין אם מדובר בזוגות צעירים, או בני נוער מסיימי י״ב שחתמו על מסלול הנח״ל המחודש.
יוסי לוי, רכז הקליטה בקיבוץ עין השלושה אמר: ״אם תשאלי אותי למה אחרי ה-7 באוקטובר הם בכל זאת באים לכאן? התשובה שלי תהיה ציונות. אם אנחנו רוצים ליישב את הקיבוץ מחדש אנחנו צריכים להילחם על זה: בבירוקרטיה, בגיוס הכספים... יש תחושה שהממשלה שלנו קצת שכחה את חבל הארץ הזה, ואי אפשר לחכות לה, צריך להמשיך לחיות״.
הגר ומיכאל ללוש סיפרו: ״אנחנו רוצים חיים של קיבוץ, יש לנו חלום על בית עם גינה שנוכל לארח בו אנשים. אנחנו לא צ׳ה גווארה אבל אפשר להודות שבא לנו לשקם את המקום. כמובן שיש לנו חששות ופחדים, אנחנו לא מנותקים. החלטנו לעשות רשיון נשק, וצחקנו שנאלף את מיה הכלבה שלנו שתדע לרוץ לממ״ד בזמן שהיא שומעת אזעקות״.
גם הזוג שי ומתן שושן שיתפו: ״אי אפשר להזניח את המקום, צריך להיות פה עכשיו, לגור איפה שהאידואלוגיה שלך. כשהלכנו לבקר באחד הקיבוצים התחלנו להתאהב במקום. למרות שאני רואה את הקליעים בחדר האוכל ואת החלונות המנופצים - משהו במקום הזה פתאום הרגיש לי בית״.
רעות רון, שמתעניינת גם היא במעבר לקיבוץ בנגב המערבי אמרה: ״בסופו של דבר זה צעד שיש בו המון הכחשה. אני לוקחת בחשבון את הסיכון לקחת את הילד שלי ולהעביר אותו לאדמת מלחמה. בן הזוג שלי די מתנגד, הוא חושב שאני לא נורמלית, אבל אני חושבת שזאת המלחמה של כולנו, גם שלי. אני רוצה לשקם את האדמה, את הקהילה, להיות חלק מהדבר הזה שבונה את הארץ שוב״.

(צילום מסך, כאן 11)
לדברי מזכ״ל התנועה הקיבוצית ליאור שמחה ״אנחנו לא מבטיחים גן של שושנים. קשה לחיות בניר עוז, בבארי, בכרם שלום, בסופה, או בחולית. אנחנו כן מבטיחים חיים עם משמעות, חיים שאפשר להסתכל אחורה ולהגיד: יישבנו את הארץ. כמו שהמדינה נמצאת באיו״ש, גם יישוב הארץ בתוך גבולות הארץ זו משימה אסטרטגית. לצערנו, אנחנו עדיין לא רואים את ההתגייסות של המדינה, אנחנו מדשדשים עם השיקום״.
הראל מרמת השרון, מסיים י״ב שהצטרף למסלול הנח״ל המחודש של התנועה הקיבוצית והתנועות הכחולות אמר: ״ישבנו בבית שנתיים, ראינו מה קורה. הקיבוצים קוראים: ׳עזרה׳, אז לא נענה להם? סבא שלי היה בגרעין נח״ל, ודוד שלי היה בגרעין נח״ל - עכשיו זה התור שלי״. דודו מלול, רכז הנח״ל בתנועה הקיבצית הוסיף: ״אני חושב שהנוער שיושב פה מעורר תקווה. בזכותם - מדינת ישראל, הקיבוצים, והיישובים, יכולים להתקיים באזור הזה״.
לצפייה בכתבה המלאה ביוטיוב, לחצו >> כאן
הוספת תגובה חדשה