"את המלחמה הקיומית
שנכפתה עלינו - ננצח"
בהודעה לקיבוצים, עקב מצב הכוננות המוגברת, כתב מזכ"ל התנועה ליאור שמחה: "אנחנו עומדים בפני ימים מאתגרים מהבחינה הביטחונית חשוב לשמור על ערנות ודריכות, ולפעול לפי ההנחיות. חמ"ל התנועה ייפתח מיד עם שינוי המצב הביטחוני. במלאת 300 ימים למלחמה כתב "בלבנו ובלב עשייתנו נמצאת הדאגה לחטופים והמחויבות להביא לשחרורם"
כאן עבורכם לכל עניין
בהודעה מיוחדת שהוציא מזכ"ל התנועה לחברי הקיבוצים, עקב מצב הכוננות המוגברת ולרגל 300 ימים למלחמה, הוא כתב: "בימים אלה המדינה שלנו מתמודדת בעוז ובעוצמה צבאית וחברתית מול שורת אויבים המקדשים את הרוע והמוות, שלא מקבלים את עובדת קיומנו כאן כמדינה את המלחמה הקיומית שנכפתה עלינו ננצח, בזכות החוסן הישראלי, שותפות הגורל וכוחות הביטחון שכולנו חלק מהם".
בהתייחסו למצב הכוננות וההנחיות לעורף, כתב שמחה: "אנחנו עומדים בפני ימים מאתגרים מהבחינה הביטחונית, אחרי חיסול בכירי חמאס וחיזבאללה בביירות ובטהרן. חשוב לשמור על ערנות ודריכות בימים הקרובים, ולפעול לפי ההנחיות. חמ"ל התנועה ייפתח מיד עם שינוי המצב הביטחוני, ובהתאם לצרכי הקיבוצים. אנחנו כאן עבורכם לכל דבר - קטן כגדול".
עוד הוסיף מזכ"ל התנועה בהתייחס למתחולל במדינה מאז ה-7.10: "אנו מציינים 300 ימים לטבח המחריד ביישובינו האהובים שבנגב המערבי, ולמלחמה הארוכה בתולדותינו, בדרום ובצפון הארץ. בצד מאמצי השיקום האמיצים בקיבוצי הנגב המערבי, והמאבק לחיים ולשיקום של כל קיבוץ וקיבוץ, ושל כל אחת ואחד מהתושבים באופן אישי, נמצאת בליבנו ובלב עשייתנו הדאגה הגדולה לשלומם של 115 החטופים, אחיותינו ואחינו, המוחזקים בשבי האויב האכזר והמחויבות להביא לשחרורם. ביחד נעשה ונצליח, עד התלם האחרון".
שבוע הדמים בצפון גבה מחיר כבד גם מקיבוץ הגושרים: ניר פופקו נהרג מפגיעת רקטה שנחתה במרכז הקיבוץ
השבוע החולף נפתח עם מותם המזעזע של 12 ילדים מרקטה שנפלה בסמוך למגרש כדורגל וגן שעשועים בכפר מג'דל שמס, ונמשך עם מותו של ניר פופקו ז"ל, צעיר מקיבוץ הגושרים, מרקטה שנפלה בחצר ביתו. מזכ"ל התנועה: "כך אי אפשר להמשיך. הממשלה והצבא צריכים לפעול משמעותית להחזרת הביטחון והריבונות"
ניר פופקו ז"ל.
300 ימים עברו מתחילת המלחמה הארוכה בתולדות מדינת ישראל, והשבוע החולף החל בטרגדיה מזעזעת בכפר מג'דל שמס שבצפון הגולן, לשם שוגרה רקטה מלבנון שגבתה את חייהם של 12 ילדים ששיחקו במגרש הכדורגל המקומי. הטבח בילדים זעזע את כולנו, ובעקבותיו ביקר מזכ"ל התנועה ליאור שמחה בכפר, שם פגש את ראש המועצה המקומית, נכבדי העדה ומשפחות, והביע בפניהם את תנחומיו וכאבו בשם התנועה הקיבוצית כולה, ואיחל החלמה לפצועים. מזכ"ל התנועה הציע למארחיו להוביל במשותף מספר יוזמות להפגה ובילוי של ילדי הכפר באתרי נופש ומים בקיבוצים, במהלך חודש אוגוסט.
ביום שלישי נהרג ניר פופקו ז"ל בן ה-28 ודור שלישי בקיבוץ הגושרים, מפגיעת רקטה שנפלה בחצר ביתו בקיבוץ. הוא נפצע באורח אנוש מפגיעת רסיסים, וצוות מד"א שהגיע למקום נאלץ לבסוף לקבוע את מותו בתום מאמצי החייאה. ניר היה צעיר אהוב ואהוד, ומותו הכה בתדהמה את הקיבוץ והגליל העליון כולו. כשהקיבוץ פונה, ניר, אמו, סבו וסבתו התפנו, אבל די מהר החליטו לחזור לבתיהם. הוא עבד בקייאקי כפר בלום, אבל בעקבות המלחמה התפרנס מעבודות מזדמנות. במהלך היום, שוגרו כמה רקטות לעבר יישובי הגליל העליון, בהן לעבר הקיבוץ בו התפתחו כמה שריפות.
בהודעת התנועה נכתב כי "התנועה הקיבוצית אבלה וכואבת על מותו של ניר פופקו ז"ל מקיבוץ הגושרים. אנחנו שותפים ומשתתפים בצערם הכבד של המשפחה וקיבוצו הגושרים". על המשך הירי על הצפון נכתב בהודעת התנועה: "ממשלת ישראל חייבת להכריע - או כניסה להסדר מדיני או כניסה למהלך צבאי משמעותי, שיחזיר את הריבונות והביטחון לאזרחי ישראל. מה עוד צריך לקרות כדי שממשלת ישראל תבין את גודל השעה וגודל האסון בתוכו אנחנו נמצאים בצפון? במקום להנחות את צה"ל להשיב את הביטחון לתושבי הצפון, חברי ממשלת ישראל מובילים מיליציות להילחם בצה"ל ולפרוץ לבסיסיו. תפיסת הביטחון של ממשלת ישראל קורסת. זה הרגע לקום כולנו, תושבי הצפון וישראל כולה ולהרים קול צעקה לממשלה ולצבא: החזירו הביטחון והריבונות. אם אין בכם את התעוזה תחזירו את המנדט ולכו הביתה. ההפקרות בצפון עולה בדם רב".
300 ימים בשבי: ממשיכים בלחץ
הציבורי לעסקת לשחרור החטופים
אתמול (1.8) צוינו בשורת אירועים 300 ימים שמלאו לשבת השחורה ובהם האחיות והאחים של כולנו נמקים בשבי חמאס
300 ימים בשבי. מיצג בקיבוץ נען
בצד מאמצי השיקום האמיצים של קיבוצי הנגב המערבי, והמאבק לחיים ולשיקום של כל קיבוץ וקיבוץ, ושל כל אחת ואחד מהתושבים באופן אישי, נמצא כל הזמן בלב הנושא הכואב כל כך של דאגה גדולה לשלומם של 115 החטופים שעודם מוחזקים בשבי האויב האכזר.
אסור לנו להשלים עם המציאות המטורפת הזו. עשרות קיבוצים הקימו מיצגים לשחרור החטופים, ועשרות אלפים השתתפו בשורת אירועים לציון 300 ימים בשבי, שהמרכזיים שבהם נערכו בכיכר החטופים בתל אביב, בצעדת ענק בהובלת המשפחות סביב הקריה ועצרת המונים בהשתתפות משפחות החטופים ומיטב אמני ישראל בדרישה לבצע עסקה עכשיו. במקביל, נערכה בחניית הספורטק בשכונת כרמי גת שבקריית גת, עצרת תמיכה בעסקה לשחרור החטופים בהובלת קהילת ניר עוז ובהשתתפות משפחות החטופים, משפחות שכולות, אנשי ציבור בציונות הדתית ומובילי המאבק. בסיום העצרת, בשעה 21:00, יתקיימו מעגלי שיח על המאבק להשבת החטופים והערכים העומדים בבסיסו.
אנחנו כתנועה ואלפי חברי קיבוצים ברחבי הארץ שותפים למאבק הנחוש, החשוב כל כך, להפעלת הלחץ הציבורי לקדם את מתווה נתניהו וביידן בעסקה, שתחזיר את החטופים כי אין להם זמן, הזמן הוא קריטי להצילם. אנחנו מחויבים להם ולמשפחותיהם בכל לבנו ונפשנו.
היי דרומה
חמ"ל המשימות וההתיישבות התנועתי מממשיך לסייע בקיבוצים: מתנדבים מקיבוץ אפק טיפחו נוי, שיפצו וניקו בקיבוץ מגן. מתנדבים מקיבוצים בשרון עבדו על הנוי של סופה. בקיבוץ גונן נדחו העבודות עקב המצב הביטחוני
חברי אפק נותנים את הלב והנשמה במגן
בשבוע שעבר דיווחנו על פעילות מתנדבים מטעם התנועה בקיבוצים שדה נחמיה וכפר סאלד בגליל העליון, וניר יצחק בנגב המערבי. השבוע הגיעו מתנדבים מטעם חמ"ל המשימות וההתיישבות התנועתי לעזור בקיבוצים מגן וסופה שבנגב המערבי. עבודות לטיפוח הנוי של קיבוץ גונן בגליל העליון שהיו אמורות לקרות ביום שישי בבוקר נדחו עקב המצב הביטחוני.
אל קיבוץ מגן הגיעו ביום חמישי בבוקר 25 חברים מקיבוץ אפק שבגליל המערבי, לטובת עבודה חשובה של שיקום בית הספר היסודי לקראת הגעתם של הילדים בעוד פחות מחודש. העבודה במקום כללה טיפוח של הנוי, שטיפת כיתות, צביעת מתקנים ועוד. "היה מדהים מרגש וקשוח" סיפרו החבר'ה מאפק, איתם עבד נדב רוט, שסיפר על אירועי שבעה באוקטובר במגן בפרט ובאזור בכלל. בסיום היום העניקו האורחים המתנדבים מאפק מתנה לילדי קיבוץ מגן - ציור של אמן מקומי ותיק, ציור קיבוצי עם טעם של פעם, והקדשה חמה מילדי אפק לילדי מגן. לקיבוץ סופה שממוקם לא רחוק ממגן הגיעה קבוצת מתנדבים מקיבוצי השרון להבות חביבה, גבעת חיים איחוד ורמת הכובש, להמשיך בעבודה של שיקום וטיפוח הנוי של הקיבוץ, שנפגע קשות בהתקפת שבעה באוקטובר, ולקראת חזרתם העתידית של החברים לקיבוץ.
רוצים להצטרף למאמציי שיקום קיבוצים שפונו מהנגב המערבי וגבול הצפון?
כל הפרטים וההצעות בחמ"ל המשימות וההתיישבות של התנועה הקיבוצית: לחצו כאן
ממשיכים את המורשת של עומרי שורץ ז"ל ומשקמים את קיבוץ בארי
"גרעין עומרי" לקיבוץ בארי נושא את שמו של סגן עומרי שוורץ ז"ל שנפל בדצמבר האחרון בקרב בצפון רצועת עזה. הגרעין יהיה מעורב בשיקום הקהילתי וחבריו יעבדו במפעל הדפוס המקומי
גרעין עומרי. ישתלב בשיקום בארי
בימים אלה מוקם על ידי התנועה הקיבוצית "גרעין עומרי" לקיבוץ בארי – קהילה צעירה שתהיה מעורבת בשיקום הקיבוץ ואף תשתלב בעבודה במפעל הדפוס המקומי בפרויקט משמעותי שיתקיים בין תחילת אוגוסט לתחילת אוקטובר. בסיום הפרויקט, הגרעין ישמש לפרויקטים נוספים בתוך הקיבוץ ובאזור בכלל. הקמת הגרעין היא חלק מפעילות חמ"ל המשימות וההתיישבות התנועתי לעזרת קיבוצים מפונים. חברות וחברי הגרעין יגורו בקיבוץ וייהנו ממגורים מסובסדים וארוחות בחדר האוכל, ישתכרו שכר הוגן ויקבל ליווי מאגף צעירים ומעורבות בחברה.
הגרעין נושא את שמו של עומרי שורץ ז"ל, בן מושב שדמות דבורה, שהתגייס לצה"ל אחרי שנת שירות בקיבוץ בארי, היה לוחם בסיירת צנחנים וצוער בגדוד 'גפן' בבה"ד 1, בטרם נפל בקרבות ברצועת עזה בחודש דצמבר האחרון. עומרי אהב מאוד את בארי ואף ביקש לחזור לקיבוץ בתום שירות הקבע.
הגרעין מחפש צעירים וצעירות נוספים עם רצון לתרום לעוטף. רוצים לדעת יותר?
מלאו את פרטיכם בטופס ויחזרו אליכם אם אתם מתאימים: לחצו כאן
תמונת השבוע: עבורם הכל שווה
אפשר קצת לנוח בסיום הנווה קיץ של נירים
בקיבוץ נירים קיימת מסורת ארוכת שנים של "נווה קיץ" - האירוע הלוהט של החופש הגדול ב"חברת הילדים" (א'-ו'). מדובר בשלושה שבועות בהם מתחלקים כל ילדי א'-ו' לשלוש קבוצות מעורבות (שנקראו השנה בשמות של יחידות לוחמות בצה"ל - אגוז, יהלום וברדלס) שבראש כל אחת עומדים מד"צים מהנעורים. ביחד הם עוברים מסע קבוצתי שכולל קונספט מרכזי ותחרותי בכל יום. למשל: יום "הישרדות", יום "קצף וקצפת", יום "דיסני", יום "ששטוס",יום "ארצות העולם", יום "צבעים", יום "הפוך", יום "חזרה לגן" וגם אולימפיאדה כמובן - יבשה ורטובה. בסוף הנווה מוכרזת הקבוצה המנצחת שזוכה בגלידת טילון לחבריה. את הנווה ריכז והנהיג השנה טל עציון שמוביל את בית הילדים "שחף" (ד'-ו'), ובנו של זאביק עציון ז"ל, רבש"צ הקיבוץ שנהרג במהלך מילוי תפקידו מפגיעת פצצת מרגמה בסוף מבצע צוק איתן.
קהילת נירים פונתה מביתה יום לאחר השבת הארורה של השבעה באוקטובר, ולאחר שהתארחה ביטבתה מספר חודשים היא גרה ברובה במגורים זמניים בשכונת "הפארק" בבאר שבע. למרות כל האמור, על מסורת של עשרות שנים לא מוותרים כל כך מהר, גם במצב הנוכחי.
וכך כתבה הדס קרלינסקי, מנהלת החינוך החברתי בנירים, בתום ה"נווה קיץ": "מה הופך קיבוץ לחזק? מה מגדל ומצמיח אנשים לראויים? מה התפקיד של החינוך החברתי? הכל בכמה תמונות של מילים גדולות שנאמרות מהשבת הארורה. מה יש לנו פה? מסורת של עשרות שנים של נווה קיץ, מד"צים שלא מוותרים כי באף דקה לא ויתרו להם, ילדים מאושרים מהדברים החשובים: קבוצה, הדדיות, כבוד, מורל ומתודות של משחק וילדות יפה. אז הכל זוועה והחטופים במנהרות וכל כך עצוב, אבל פתאום יש אותם, שלא אשמים בכלום - אז עבורם הכל שווה. קיבוץ אחד קטן שעושה את הבלתי ייאמן בזכות התמדה, עקשנות, ערכים והגעגוע האדיר לבית".
לאחר הנדידה לגליל העליון: שמים את הפחד בצד ומתגייסים לעזרת חקלאי האזור
עיתונאי כאן 11 בצפון, רובי המרשלג, ביקר במטעים של קיבוץ יפתח, מאות מטרים מגבול לבנון ושוחח שם עם צעירי "הקיבוץ הנודד" שהתנדבו לעזור לחקלאי הקיבוץ לקטוף את האפרסקים, לפני ש"חלון הקטיף" ייגמר והפרי יתרכך ולא יהיה ניתן למכור אותו
צעירי הקיבוץ הנודד מסייעים לקטיף במטעי יפתח. לחצו על התמונה לצפייה בכתבה
חקלאי הצפון נמצאים בקו האש כבר כמעט עשרה חודשים, ונקרעים בין תחושת חוסר הביטחון האישי למחוייבות להמשיך לעבד את השדות והמטעים, שסופגים פגיעות משמעותיות. לעבודה החקלאית ולקטיף מצטרפים גם מתנדבים אמיצים, ששמים את הפחד בצד ומגיעים לגבול - למרות הסיכון. הצעירים הם חלק מ"הקיבוץ הנודד", שהוא אחת מפעילויות חמ"ל המשימות וההתיישבות של התנועה הקיבוצית לעזרת קיבוצי הנגב המערבי וגבול הצפון. קים קפלן, שמוביל את היוזמה כבר חמישה חודשים - תחילה בנגב המערבי וכעת בצפון - אומר כי הוא מרגיש שמה שהם עושים זה "המילואים האזרחיים" שלהם, בדומה לאנשים שנקראים לשירות מילואים במסגרת המלחמה. קים מציין כי יש אמנם חשש לעבוד בסמיכות לגבול עם לבנון, אבל גם משמעות ותחושה טובה של עזרה.
התכנית נועדה להביא כ-40 צעירים וצעירות בגילי 20-30 כדי לסייע בקטיף העונתי לקיבוצים מהנגב המערבי וגבול הצפון, שמהם פונו הקהילות למקום בטוח. לאחר שהסתיימה עונת קטיף ההדרים בנגב המערבי, בה היו שני מוקדי מגורים של הקיבוץ הנודד, אליהם הגיעו בסך הכל יותר מ-130 צעירים וצעירות שהגיעו לפרקי זמן משתנים, התמקמו לפני כחודש חברי הקבוצה בקיבוץ עמיר שבגליל העליון, אשר לא פונה אך נמצא בטווח האש ומתקשה לקיים שגרה בצל המלחמה. מעמיר הם יוצאים בבוקר לעזרה בקטיף פירות הקיץ בקיבוצים ובמשקים בצפון, ובשעות אחר הצהריים והערב הם מביאים רוח צעירה לקיבוץ וליישובים בסביבה באמצעות התנדבויות, אירועים לצעירים ולמבוגרים וכל יוזמה שיכולה לתת להם תחושה שהם לא לבד.
רוצים להצטרף למיזם "הקיבוץ הנודד"? כל הפרטים מחכים לכם: כאן
בשבילנו הם כבר אלופים
באולימפיאדה, או כפי שיש לומר - המשחקים האולימפיים - שמתקיימת בימים אלה בפריז, צרפת, מתחרים גם שלושה קיבוצניקים - עידו שחר מקיבוץ גת שמשחק בנבחרת הכדורגל האולימפית של ישראל (שסיימה בינתיים את חלקה), גל צוקרמן משדות ים מתחרה בגלישה בדגם הקייט פויל ועומר ורד וילנצ'יק בן ה-17 ממעגן מיכאל מתחרה בשייט בדגם ה-ILCA. כבוד!
גאים בכם - לא משנה מה!
ביום שישי שעבר נפתחו באופן רשמי המשחקים האולימפיים בפריז 2024, ובינתיים כבר יש למשלחת הישראלית שתי מדליות מהג'ודו וציפיות לעוד כמה מהג'ודו ומענפים נוספים (גולשי הרוח קרובים להבטחת מדליה). גם לקיבוצים יש במה להתגאות - שלושה נציגים משלנו במשלחת שמקווים להביא הישג, אבל כבר עכשיו מביאים לנו כבוד בעצם השתתפותם. לא לשכוח שמאחורי כל ספורטאי אולימפי עומדת משפחה תומכת וקיבוץ ששותפים גם הם להישג.
עידו שחר בן ה-22, שנולד וגדל בקיבוץ גת ומשחק בעמדת הקשר בקבוצת הכדורגל מכבי תל אביב ובנבחרת ישראל בכדורגל, הוא חלק מסגל הנבחרת האולימפית של ישראל לטורניר הכדורגל המתקיים במסגרת המשחקים האולימפיים. בינתיים, הנבחרת שלנו הראתה יכולה לא מרשימה במיוחד וסיימה את חלקה לאחר שלא צלחה את שלב הבתים, אבל אנחנו גאים בעידו. גל צוקרמן בת ה-20 משדות ים היא בתם של שני שייטים אולימפיים לשעבר - שני קדמי ואלי צוקרמן - ולכן אך טבעי שגם היא הגיעה להישג זה. גל מתחרה בגלישה בדגם הקייט פויל, בו הפכה לאלופת העולם לנוער לשנת 2021. ביום ראשון תחל להתחרות. עומר ורד וילנצ'יק בן ה-17 ממעגן מיכאל הוא הספורטאי הכי צעיר במשלחת הישראלית כולה. עומר שט מגיל צעיר וכבר בגיל 16 הוא סיים במקום השמיני באליפות אירופה הראשונה שלו לבוגרים שהתקיימה בחודש פברואר האחרון, והפך לגבר הראשון שמשיג עבור ישראל את הכרטיס לאולימפיאדה בסירת יחיד מדגם ILCA7 (לייזר סטנדרט לשעבר). ביום חמישי התקיים יום השיוטים הראשון של עומר אותו סיים במקום ה-22, לאחר שסיים את השיוט הראשון שלו במקום ה-38 ובשיוט השני סיים במקום השלישי (!).
דרושים רכזי.ות התנדבות
לפרויקט 'חצר הקיבוץ'
לחמ"ל המשימות וההתיישבות של התנועה הקיבוצית דרושים רכזי ורכזות שטח לפרויקטים שונים בחצרות קיבוצי הנגב המערבי וגבול הצפון, בתחומי הגינון והניקיון/ארגון בתי החברים ומבני הציבור. התפקיד הינו בהתנדבות מלאה ודרושה התחייבות לחודש לפחות
תיאור התפקיד: - עבודה מול בעלי תפקידים בקיבוצים לתיאום הפעילות - קבלת המתנדבים ותפעולם בשטח - עבודה דינמית ופיזית- העברת הציוד בין מקומות, הדגמה למתנדבים, תדרוך בטיחות ונהלי עבודה
דרישות התפקיד: - ידע טכני/הנדימניות.ים - יחסי אנוש מעולים - יכולת ניהול וארגון - יכולת הקשבה וראייה מערכתית - רכב - חובה!
לחצו כאן להרשמה
לפרטים נוספים - שיר גורן: 053-4440534
התנועה הקיבוצית מזמינה חברות וחברי קיבוץ להגיש מועמדות לתפקיד רכז מפעלים חינוכיים באגף חינוך
המפעלים החינוכיים מהווים מטרה ואמצעי להנחיל את ערכי התנועה הקיבוצית באמצעות חוויה אישית וקבוצתית, הזדמנות להיכרות עם בני נוער מכל הארץ, ותשתית פורמלית להרחבת מעגל השותפים לעשייה החינוכית בקיבוצים ובמרחב ההתיישבותי כחלק מהתכנית השנתית של מערכות החינוך
הגדרת התפקיד: הובלה, תכלול, ביצוע וקידום יוזמות במפעלים החינוכיים האגפיים.
דרישות התפקיד:
- יכולת מוכחת של הובלת צוות ורתימת שותפים.
- פניות לעבודה בשעות משתנות ומשימות משתנות ובתנאי שטח.
- מיומנויות בין אישיות מצוינות, יכולת עבודה תחת לחץ, יצירתיות ויוזמה אישית.
- ניסיון בהובלת מפעלים חינוכיים הכולל היכרות עם הרגולציה.
- ניסיון בהפקה של פעילויות נוער.
- רישיון נהיגה – חובה.
הרואה עצמו/ה מתאימ/ה לתפקיד מוזמנ/ת להציע את מועמדותו/ה ולשלוח קורות חיים לאירית גולדברג עד לתאריך 11.08.24, בדוא"ל: iritg@tkz.co.il
רוקמות זיכרון והנצחה
יותר מ-120 רוקמות מכל הארץ התגייסו למיזם "רוקמים.ות נרות נשמה" לחללי 7 באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל, במסגרתו הן רוקמות את שמותיהם של החללים על נרות נשמה ומנציחות את זכרם. הפרויקט המרגש הפך למיצב "אלה המתים" המוצג בימים אלו במוזיאון "בית טרומפלדור" שבקיבוץ תל יוסף
מיצב נרות הנשמה הרקומים לזכר חללי ה-7.10 והמלחמה שמוצג בבית טרומפלדור. צילום: ניר בראל
את המיזם ייסדה ומובילה שי אייל, מורה לאמנות וחינוך מיוחד בבית הספר היסודי "עמק חרוד" שבמועצה האזורית גלבוע. לדבריה, הרעיון נבט אצלה לאחר שלפני כמה שנים היא עשתה עם תלמידיה פרוייקט לקראת יום הזיכרון, בו כל אחד הנציח בנר נשמה אישי דרך ציור וכתיבה חלל שבחר. שנה לאחר מכן בתה, מעיין, הכינה נר על פי אותו רציונאל. היא בחרה להנציח בן משפחה שנפל במלחמת יום כיפור, בתאריך המצמרר 7 באוקטובר 1973. מאז, הנר הזה נמצא אצלה על המדף בבית ומשמש פריט אספנות וזיכרון מרגש. כשעלה בה הצורך להנציח את כל החללים שנרצחו או נפלו מאז ה-7.10, היא החלה לתפור ולרקום נרות נשמה. החלל הראשון אותו בחרה להנציח היה יובל דורון קסטלמן ז"ל, ואת הנר השני היא הקדישה לחברתה מתי וייס מבארי שנרצחה בטבח.
בשבועות הראשונים אייל פעלה לבדה במיזם, והצליחה לרקום כ-50 נרות, עד שהתקשרה אליה מישהי מאילת שנתקלה בפרויקט וביקשה לצרף אליו עשרות רוקמות שהיא מכירה. כעבור מספר חודשים של עבודה מאומצת, היא הצליחה לגייס כ-120 נשים, מכל רחבי הארץ, לטובת מיזם ההנצחה שהקימה. "מדובר בנשים מקהלים שונים המחזיקות בדעות שונות לחלוטין, אך עם אמירה אחת ברורה - נמשיך לשמור על ארצנו ונשאף לחברה מאוחדת. אחרי הכל כולנו רוקמות ועוסקות בחיבורים" אומרת אייל.
ככל שהמיזם התרחב, היה ברור לה שהנרות צריכים להיות מוצגים בתערוכה שתהיה פתוחה לציבור הרחב. "החשיבות היא בעיקר בחיבוק שהציבור מעניק למשפחות השכולות כשהוא מגיע לתערוכה שמנציחה את יקיריהן", היא אומרת. בחודש מאי נערך אירוע הפתיחה למיצב שמוצג במוזיאון "בית טרומפלדור" בתל יוסף וכולל למעלה מ-1600 נרות נשמה רקומים. מאז הפתיחה, הרוקמות, ממשיכות לרקום ובכך להנציח את כל חללי מלחמת "חרבות ברזל" מכל החזיתות: מצפון, מרכז ודרום. תוך כדי הצגתו, נקראות לעיתים היוזמות לעשות חיבורים בין חברים שנפלו יחד ובין בני משפחה. עם סיום התערוכה, הנרות הרקומים יועברו למשפחות השכולות.
|
|
|
|
הוספת תגובה חדשה