התנועה הקיבוצית תפרסם תוכנית עבודה מקיפה לביסוס ופיתוח קיבוצי קו העימות
תוכנית ״היום שאחרי״ המובלת על ידי המנכ״לית, הגר ראובני, יחד עם ראשי האגפים לקיבוצי הנגב המערבי, הגליל והגולן תכלול 12 צירי פעולה, ועשרות שירותים ומוצרים שיוצעו לקיבוצים | בין פעולות התנועה: גיוס אלפי מתנדבים לשיקום מבנים ותשתיות, גיוס גרעיני נח״ל ליישובים, סבסוד החינוך וחיזוק התיירות
קיבוץ מנרה שבגבול הלבנון, אחד היישובים שפונו במלחמה. צילום: קיבוץ מנרה
התנועה הקיבוצית פועלת ב-12 צירים שונים לביסוס ופיתוח קיבוצי קו העימות בנגב המערבי, בגליל ובגולן. התוכנית מובלת על ידי המנכ״לית הגר ראובני וראשי האגפים בתנועה. הצירים שנבחרו נועדו לתת מענה הוליסטי לתחומי חיים רבים ומגוונים, וביניהם: חינוך, חברה וקהילה, כלכלה, התיישבות ונח״ל, קרן תרומות, מוכנות לחירום, קיבוץ מאמץ קיבוץ, קשרי ממשל ותוכניות הממשלה, פעולות תרבות עם גופים מתוקצבים על ידי התנועה ועוד.
התוכנית שקיבלה את השם ״היום שאחרי״ תפורסם בקרוב על ידי התנועה והקיבוצים יוכלו לבחור שירותים ומוצרים רבים המוצעים להם בכל אחד מצירי הפעולה, כגון: סיוע במינוף התיירות, התיישבות גרעיני נח״ל בקיבוץ, קבוצות מתנדבים שיסייעו בשיפוץ מבנים ותשתיות, פעולה מול משרדי הממשלה בתחום החקיקה, סבסוד הצטיידות לפעילות מערכת החינוך הקיבוצית החוזרת לפעול, פעולות תרבות שמוצעות לקיבוצים, ליווי צוותים ובעלי תפקידים ועוד.
התנועה נערכת לפעולה רחבת היקף הכוללת את כל אגפי ומחלקות התנועה, חמ״ל משימות הפועל 24/7 וגיוס אלפי מתנדבים מהארץ ומהעולם. התנועה נמצאת בקשר עם משרדי הממשלה, המנהלת, המועצות האזוריות וכל הגופים הפועלים בתחום.
מזכ״ל התנועה הקיבוצית ליאור שמחה: ״התנועה הקיבוצית היא בראש ובראשונה תנועה משימתית, ואנו נמדד ביכולת שלנו להתעלות לגודל השעה ולתת מענה הוליסטי ורחב לקיבוצים ולממלאי התפקידים. אנו עומדים בקשר יומיומי עם מנהלת תקומה, עם תנופה לצפון בראשות צ׳יני, עם אופק צפוני בראשות דוד סויסה ועם כל הגופים הרלוונטיים בשביל לתכלל את מערך ביסוס ופיתוח הקיבוצים. אני מודה להגר ראובני שלקחה על עצמה להוביל את התכנית, ולראשי האגפים הפועלים יום ולילה למען חברות וחברי הקיבוצים״.
ועדת החינוך של הכנסת דנה בהצעת חוק ״זיכרון אירועי השבעה באוקטובר״
יוכבד ליפשיץ, ממייסדי קיבוץ ניר עוז, ששוחררה מהשבי: "לדחות את הצעת החוק על הסף ולחכות עד שכל החטופים יחזרו" | יו"ר ועדת החינוך ח"כ יוסף טייב (ש״ס): "להצעת החוק יש תמיכה של 85 חברי כנסת. החקיקה הזאת היא מתוך תקווה אמיתית שנראה את חטופינו בהקדם ושנגיע ליום השנה עם חוק מוכן"
ועדת הכנסת דנה בהצעת חוק זיכרון ה-7 באוקטובר. צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב
ועדת החינוך, התרבות והספורט בראשות ח"כ יוסף טייב קיימה ביום שלישי דיון בהצעת חוק ״זיכרון אירועי 7 באוקטובר״. נציגי הקיבוצים כפר עזה וניר עוז ביקשו להשמיע את קולם ולהיות חלק מהחקיקה גם לאחר יישום החוק וקיבלו את התחייבות יו"ר הוועדה שכך יהיה.
לפי הצעת החוק, בכ"ד בתשרי יצוין יום זיכרון ממלכתי בטקס זיכרון ממלכתי לנרצחים והנופלים. באותו יום הדגלים במוסדות ציבור ובמחנות צה"ל יורדו לחצי התורן וכן יתקיימו פעילויות חינוכיות ערכיות שיכללו את סיפורי הנופלים, הנרצחים, השורדים והקהילות שנפגעו וכן את מחויבותה של מדינת ישראל לאזרחיה וחשיבותה של מצוות פדיון שבויים ביהדות.
יוכבד ליפשיץ התנגדה להצעת החוק: "מי שצריך לעסוק בנושא הזיכרון זה הישובים שנפגעו קשה ולא הכנסת. קודם שתקום ועדת חקירה ממלכתית. הנכד שלי הוא זה שהעלה את החקיקה שעל הפרק, אבל אני נרתעת מזה. צריך לדחות את זה על הסף ולחכות עד שכל 101 החטופים יחזרו. רק אח"כ צריך לדבר איך להנציח". היו"ר ח"כ טייב: "ריגשת את כולנו. אני רוצה לבקש ממך סליחה על זה שמדינת ישראל לא היתה שם באותו יום ועל זה שעודד בעלך עדיין בשבי יחד עם 100 חטופים נוספים".
קראו עוד...
חוזרים לקטוף במנרה אחרי הפסקת האש
קיבוץ מנרה חזר לקטוף את התפוחים במטעים שעל גבול הלבנון יחד עם מתנדבי התנועה הקיבוצית | משה לייקין, רכז המטעים בקיבוץ: ״אני מעריך שאת העונה הזו נסיים בשבוע הבא עם קטיף של 15% בלבד מכלל הייבול. גם זה ׳מחיר המלחמה׳. אבל אנחנו שמחים שאפשר לחזור לעבוד ולדרוך מחדש בשטחי המטעים האהובים״
קטיף תפוחים במנרה. צילום: חזי זיס ומיכל יהב-דביר
עשרות מתנדבים נרתמו לסייע לקיבוץ מנרה לקטוף את אחרוני התפוחים על העצים במטעים ביום חמישי, זאת לאחר חודשים ארוכים בהם לא ניתן אישור לעבוד קרוב לגבול עם לבנון. המתנדבים הגיעו במסגרת חמ"ל המתנדבים של התנועה הקיבוצית.
״אחרי חודשים ארוכים שאסור היה להתקרב למטעים״, אומר מישה לייקין מנהל המטעים של קיבוץ מנרה, ״אחרי הפסקת האש, חזרנו לקטוף בצורה בטוחה. אנחנו קוטפים ומנסים להציל את שארית הפרי שנותר על העצים. לצערנו המראה הבוקר היה לא נעים לעין, ועשה צביטה חזקה בלב: תפוחים רבים כבר נשרו על הרצפה״.
״אני מעריך שאת העונה הזו נסיים בשבוע הבא עם קטיף של 15% בלבד מכלל הייבול״, אומר לייקין, ״ההפסדים גדולים, אך גם זהו ׳מחיר המלחמה׳. אנחנו שמחים שאפשר לחזור לעבוד ולדרוך מחדש בשטחי המטעים האהובים״.
ד"ר כרמל בלנק, רכזת מתנדבי התנועה הקיבוצית: ״קיבוץ מנרה ספג את הפגיעות הקשות ביותר במהלך המלחמה. יותר מ-75% מהבתים בקיבוץ נפגעו. אנשי המטעים מנצלים את הפסקת האש כדי להציל את מה שעוד נותר מיבול התפוחים במטע. היום התנועה הקיבוצית שלחה לשם מיניבוס מלא במתנדבים, שקמו לפני 5 בבוקר כדי להגיע לשם, לקטוף ולחזק את הקיבוץ. גם בני, מנהל מטעי הקיווי של קיבוץ ברעם, שסיימו את הקטיף השבוע בעזרת מתנדבים שהגיעו אף הם דרכנו, הגיע לעזור בקטיף ולחזק את הקולגה שלו ממנרה״.
מנוף ענק ומאות משתתפים: עצרת תתקיים בכניסה לאזכרה הממלכתית לבן גוריון
מאות מוחים צפויים להגיע ביום ראשון לשדה בוקר ולקרוא למשתתפי האזכרה הממלכתית, ביניהם בכירי המדינה והצבא, ״להשיב את החטופים הביתה עכשיו!״ | מארגני העצרת: ״מתגייסים להחזרתם המיידית של אחינו ואחיותינו״
עצרת להחזרת החטופים בשדה בוקר
האזכרה הממלכתית לראש הממשלה, דוד בן גוריון, מקים המדינה ומייסד צה״ל, תתקיים ביום ראשון, 8 בדצמבר, בשדה בוקר. באזכרה משתתפים בכירי המדינה ואזרחים.
בשעה 10:30 מתוכננת משמרת אותה מובילים ״צנחנים למען החטופים״, בתיאום עם מטה החטופים, ובשיתוף פעולה עם קיבוצים ומתנדבים מהנגב. המשמרת תתקיים בצומת המדרשה, בשדה בוקר, ומטרתה ״להרים קול זעקה בשביל להחזיר את כולם עכשיו״.
המארגנים מתכננים להניף שלט ענק, בן עשרות מטרים, של מגילת העצמאות באמצעות מנוף. ״אחינו ואחיותינו חטופים בעזה יותר מ-400 ימים״, הם כותבים, ״והם עדין לא פה! אנו מתגייסים להחזרתם המיידית. הצטרפו אלינו, ויחד נרים קול זעקה״.
הסעות לעצרות ייצאו מסינמה סיטי גלילות (7:00), ספורטק כרמי גת (7:45) ורכבת מרכז בבאר שבע (8:30).
להרשמה להסעות כנסו לאתר >>>
ראשי מועצות חדשים נבחרו
בנגב המערבי
אורי אפשטיין יתמנה לראשות המועצה האזורית ״שער הנגב״ ויחליף את יוסי קרן ממלא מקומו של אופיר ליבשטיין שנפל ב-7 באוקטובר | מיכל עוזיהו תעמוד בראשות מועצה אזורית אשכול | בעמק הירדן: שיקו דומיביץ יעמוד בראש הארגון האזורי הכלכלי משקי הירדן וצמח מפעלים
מיכל עוזיהו ואורי אפשטיין. צילום: אלעד גוטמן
התנועה הקיבוצית מברכת את אורי אפשטיין, מיכל עוזיהו ושיקו דומיביץ על היבחרם בבחירות המקומיות שהתקיימו במרחב הכפרי. אורי מקיבוץ כפר עזה שיכהן כראש המועצה האזורית שער הנגב, מחליף בתפקיד את יוסי קרן שמילא בשנה החולפת את התפקיד אחרי נפילת אופיר ליבשטיין ז"ל במתקפת ה-7 באוקטובר. מיכל ממושב עין הבשור שנבחרה לראשות המועצה האזורית אשכול, תחליף בתפקיד את גדי ירקוני. שיקו מקיבוץ אפיקים שנבחר לתפקיד מנכ"ל הארגון האזורי הכלכלי משקי עמק הירדן וצמח מפעלים יחליף בתפקיד את מנשה שלום. התקופה מאתגרת לכל מדינת ישראל, ולמגזר הכפרי בפרט, ובתנועה הקיבוצית מביעים בטחון שהשלושה יביאו אנרגיות וכוחות נחוצים למלאכת התמיכה והשיקום.
מודל הקואופרציה הקיבוצית הוצג ל-3,000 משתתפים בכנס בניו-דלהי
נציגי התנועה הקיבוצית השתתפו בכנס ״שגשוג לכל״ של ברית הקואופרציה הבינלאומית בהודו | עו״ד מרב ניב, ראש היחידה לקידום הקואופרציה בתנועה הקיבוצית: ״הזדמנות להציג לעולם את דרך החיים שלנו״
נשיא ברית הקואופרציה הבינלאומית עם נציגי התנועה הקיבוצית. צילום: ברית הקואופרציה
ברית הקואופרציה הבינלאומית (ICA) קיימה בשבוע שעבר בניו דלהי קונגרס קואופרטיבי ואסיפה כללית. את התנועה הקיבוצית, החברה בארגון, ייצגו עו"ד מרב ניב, ראש היחידה לקידום הקואופרציה, איילת הריס, ראשת אגף חברה וקהילה, בני רגיל, רכז תחום אנרגיה, אשר ייצג את אגף הכלכלה, וכן שלומית צימרינג מהיחידה לפיתוח הון אנושי בתנועה הקיבוצית.
בפתיחת הקונגרס הוכרז על פתיחת שנת הקואופרטיבים הבינלאומית 2025. בקונגרס השתתפו מעל ל-3,000 איש, ביניהם ראש ממשלת הודו, שר הפנים והקואופרציה של הודו, ראש ממשלת בהוטן וסגן ראש ממשלת פיג'י. במהלך דברי הברכה חזרו הדוברים, ביניהם מזכ"ל האו"ם, על המסר המרכזי כי קואופרציה מקדמת אנשים ולא רווחים, ובונה עולם טוב יותר.
עו"ד מרב ניב מספרת כי במהלך מושבי הקונגרס ניתנה במה להציג את הקיבוץ כקואופרטיב, ובמסגרת תערוכת תמונות שכותרתה ככותרת הכנס - "קואופרטיבים מביאים שגשוג לכל" - הוצגו תמונות עבר והווה מההווי הקיבוצי. ״תערוכת מציגים מהעולם כולו, שהתקיימה לצד תערוכת הצילומים, היתה עבורנו הזדמנות להראות ולהסביר את דרך החיים הקיבוצית, המוכרת בכל העולם הקואופרטיבי, אך ייחודיותה מקשה לעיתים להמחישה״, אומרת ניב. קראו עוד >>>
״בואו לבנות איתנו מחדש
את מדינת ישראל״
אלפים נרשמו להתיישבות בקיבוצי הנגב המערבי, מאות מתוכם הגיעו לכנס ההתיישבות הראשון שנערך בתל אביב. ניר מצגר מניר עוז: ״לתנועה תפקיד היסטורי כתנועה מיישבת, האם נדע להחזיר עטרה ליושנה?״ ליאור שמחה, מזכ״ל התנועה הקיבוצית: ״נמצאים בימי מבחן לתנועה ולחברה הישראלית״
כנס ההתיישבות הראשון של התנועה הקיבוצית בתל אביב. צילום: רענן כהן
שישי בבוקר, שמש סודקת מעט את השמיים המעוננים, 420 ימים ולילות ש-101 חטופים עודם נמצאים בעזה. באולם אקספו בתל אביב מתכנסים מאות אנשים לכנס ההתיישבות הראשון של התנועה הקיבוצית. 2,300 איש ואישה נרשמו כמתעניינים להגיע ולהתיישב בקיבוצי הנגב המערבי, מאות הגיעו לכנס הראשון בשביל להעמיק באתגרי ההתיישבות, ערכי הקיבוץ ודרכה של התנועה כיום.
״אלפים מבינים כיום״, פתחה שירי אביב מקיבוץ עין השלושה את הכנס, ״עכשיו זה זמן קיבוץ״. מחיאות כפיים רבות נשמעו מהקהל המורכב צעירים ומבוגרים, משפחות עם ילדים, עירוניים ואנשי התיישבות בעבר ולעתיד. הקהל צמא היה לשמוע מה בפיהם של אנשי הקיבוצים, ורצה לחבקם ולעודדם.
אביב סיפרה ששהתה עם בן זוגה וילדיה הקטנים 26 שעות בממ״ד. כיום חברי הקיבוץ נמצאים עדיין בעיר נתיבות, ואביב הודתה לעיר שקלטה אותם בחום ובאהבה. ״אני מודה לאנשי נתיבות על פתיחת השער והלב״, אמרה אביב, ״כולי תקווה שהמפגש הזה יחזק אותנו שנים קדימה. יותר מידי זמן מפלגים בינינו. יחד נצמיח את הנגב המערבי מחדש, ונביא בשורה למדינה כולה״.
מזכ״ל התנועה הקיבוצית, ליאור שמחה, עלה לבמה, נרגש, אחרי דבריה של אביב. שמחה הזכיר שעדיין ישנם 101 חטופים וחטופות בעזה, וכי התנועה מתאבלת על הרוגיה ונרצחיה. שמחה אמר שהימים הללו הם מבחן הגשמה לתנועה ולחברה הישראלית ״ואוי לנו אם נאכזב ברגעים בהם היסטוריה נצרפת״. הוא אמר שהוא מודה על כך שדברים שלא התחברו ב-6 באוקטובר, מתחברים כעת. ״חיבור של סיפור ישראלי חדש, חיבור בין ותיקים וצעירים, חיבור בין הקיבוץ, העיר והכפר״. שמחה קרא לחזור להאמין באדם וברוחו, בערבות ההדדית שכל כך מאפיינת את התנועה הקיבוצית ואת החברה הישראלית.
״הקיבוצים שימשו כחומת מגן לאומית ב-7 באוקטובר״, אמר שמחה, ״התנועה היא בראש ובראשונה תנועה של בית לאומי, של התיישבות והגנה על הגבולות, וגם תנועה של עשייה חברתית הפועלת לחברת מופת, בריאה וצודקת בישראל״. בסיום דבריו קרא שמחה לבאי הכנס – ״הצטרפו לחיות איתנו, בואו לבנות יחד איתנו את מדינת ישראל מחדש״. קראו עוד >>>
|
הוספת תגובה חדשה