דילוג לתוכן העיקרי
fw_before_content
content

"המשבר רחוק מלהסתיים, שנת 2025 היא שנת מבחן עבורנו, מדינת ישראל על הכף, לא פחות"

עשרות פעילי ופעילות התנועה הקיבוצית התכנסו ליומיים של היגוי, חשיבה וגיבוש תוכניות עבודה ל-2025 | מזכ"ל התנועה: "אנחנו בימים דרמטיים,  וזה הזמן ללחוץ להסכם שחרור החטופים" | ראשי אגפים סקרו את פעילות התנועה בתחומי החינוך, הכלכלה, הקהילה והמתנדבים כשבמוקד: ההתמודדות עם המלחמה ותוצאותיה
כנס פעילי ועובדי התנועה הקיבוצית, מגבשים תוכניות עבודה ל-2025 (צילום: דוברות התנועה הקיבוצית))
כנס פעילי ועובדי התנועה הקיבוצית, מגבשים תוכניות עבודה ל-2025 (צילום: דוברות התנועה הקיבוצית))

פעילי ופעילות התנועה הקיבוצית התכנסו ליומיים של חשיבה, היגוי ועבודה משותפת, בקיבוץ מעלה החמישה. במהלך הכנס "יומיים ביחד" מתקיים סיכום של פעילות השנה האחרונה על ידי ראשי האגפים בתנועה, הצבת אתגרים ומטרות לתנועה הקיבוצית ל-2025, גיבוש תוכניות ונהלי עבודה, עיצוב מדיניות ועוד.

ליאור שמחה, מזכ"ל התנועה הקיבוצית פתח את הכנס ואמר שהמאמץ המרכזי והחשוב ביותר של התנועה בימים אלו הוא המאבק לשחרור החטופים ותוכנית "היום שאחרי" לחיזוק הקיבוצים. שמחה אמר כי על פי שיחותיו עם גורמי ממשלה וצבא ישנו הסכם אפשרי על הפרק, וכי על חברי וחברות הקיבוצים להצטרף כעת ללחץ הציבורי על מנת לתמוך בגורמים המעוניינים להוציאו אל הפועל. "אנחנו בימים דרמטיים", אמר שמחה, "וזה הזמן ללחוץ להסכם שחרור חטופים".

שמחה הוסיף כי המשבר שפקד את התנועה הקיבוצית ואת מדינת ישראל רחוק מלהסתיים וכי שנת 2025 היא שנת מבחן עבור התנועה: "מדינת ישראל נמצאת כאן על הכף, לא פחות. התנועה תפעל בכל העוצמה ותשקיע משאבים רבים בשביל לחזק, לבסס ולפתח את היישובים והקהילות מחדש".

ליאור שמחה, מזכ"ל התנועה הקיבוצית, בכנה הפעילים: "שעת מבחן" (צילום: דוברות התנועה הקיבוצית)

דבי ברא"ס, ראשת אגף חינוך בתנועה הקיבוצית, סקרה את פעולות האגף בשנה החולפת, וביניהן הגדלת מסע י"ב, ליווי 1,200 משתתפי שנת השירות בתנועה, תכנית "זריחה" לשנת שירות עבור צעירים מיישובים מפונים, פעולות מערך ההדרכה של התנועה בשגרה ובחירום – בגיל הרך, בחינוך החברתי ועוד.

"בדרך כלל אומרים שכל תכנית היא בסיס לשינוי", אמרה ברא"ס, "אצלנו, השנה, כל שינוי היה בסיס לתוכנית. פעלנו בשביל להתאים כל הזמן את הפעולה החינוכית למציאות המשתנה ולצרכים שעלו מהקיבוצים".

עפרי רביב, ראש אגף צעירים ומעורבות בחברה, תיאר את פעילויות המתנדבים בקיבוצי הדרום והצפון, התנדבויות בחקלאות, בשיפוץ מבנים ותשתיות, פעולה עם צוותי הביטחון בקיבוצים ועוד.

מיכי דרורי, ראש האגף משפטי, תיאר את הליווי שנותנת המחלקה המשפטית באופן שוטף, בשגרה ובחירום, לאגפי ומחלקות התנועה, לממלאי התפקידים בקיבוצים, ולחברי וחברות הקיבוצים. בנוסף, הזכיר דרורי את ניהול פוליסת הבריאות של התנועה הקיבוצית עבור חברי הקיבוצים ובני משפחותיהם.

דבי ברא"ס, ראשת אגף חינוך: "כל שינוי הוא בסיס לתוכנית" (צילום: דוברות התנועה הקיבוצית)

עמוס פרג'ון, ראש אגף כלכלה, סיפר על פעילות התנועה הענפה במישור הכלכלי, ובתוכה פעולות לחקיקה ורגולציה תומכות ומטיבות עם הקיבוצים, טיפול בנושא הקרקעות והשיוך, פעולות לתמיכה בדור העתיד של החקלאות בדגש על קיבוצי העוטף והצפון, קידום השימוש באנרגיה מתחדשת, ניהול נכסי התנועה, פעילות קמ"ע ועוד.

אלעד אורמיאן מצוות חמ"ל משימות והתיישבות תיאר את פעולות המתנדבים בשנה האחרונה. קהילת המתנדבים של התנועה מנתה השנה 4,300 איש בצוותי הביטחון, כיתות הכוננות, בחקלאות, סיוע לקהילה ושיפוץ תשתיות. לאחרונה החלה התנועה במהלך להתיישבות משמעותית בנגב המערבי – 2,200 איש נרשמו תוך ימים לבחינת התיישבות בקיבוצים, ומאות השתתפו בכנס הראשון שהתקיים בתל אביב. התנועה מתכללת את צרכי הקיבוצים ואת פניות המעוניינים להצטרף".

הוספת תגובה חדשה