תמונת השבוע: שתהיה לכולנו שנה דבש (ישראלי!)
צילום: מועצת הדבש
ראש השנה מזוהה יותר מכל עם דבש. בליל ראש השנה נהוג לטבול תפוח בדבש, ולאחר מכן נהוג לומר "שתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה". מנהג זה מבטא את התקווה שהשנה החדשה תהיה מתוקה.
לקראת ראש השנה מוסר זאב מידן, מנכ"ל מועצת הדבש, כי השנה יעמוד ייצור הדבש המקומי על היקף של כ-4,000 טון דבש איכותי ישראלי בדומה לאשתקד, המיוצר מכ- 120 אלף כוורות הפזורות ברחבי הארץ. בחגי תשרי משווקים בישראל כ-2,000 טון דבש שהם כ-40% מהביקוש השנתי בארץ, בשווי כולל של כ- 90 מיליון שקלים במונחי מחיר לצרכן.עוד עולה מנתוני מועצת הדבש כי, צריכת הדבש בקרב הציבור הישראלי מסתכמת בכ-5,000 טון בשנה. הישראלי צורך בממוצע, בחודש תשרי כ- 250 גרם דבש, מתוך צריכה שנתית של כ- 600 גרם לנפש.
במועצת הדבש מעודדים בימים אלה של משבר כלכלי, קנייה ישירה מדבוראים במכוורותיהם הפזורות ברחבי הארץ, אשר יבצעו גם משלוחים לאורך חגי תשרי, "חשוב דווקא עכשיו בימים של משבר כלכלי, לרכוש תוצרת חקלאית טרייה ובריאה מישראל ודבש איכותי ישירות ממכוורות ישראל, בכדי לתמוך בדבוראים המבטיחים הן בימי משבר והן בשגרה את ביטחון המזון בארץ" אומר מידן.
בתמונה: דבוראי מכוורת "גליל" בקיבוץ דן. מימין - זוהר רודולף, נמרוד לב ארי ועידו ירמיהו. צילום: מועצת הדבש
הוספת תגובה חדשה