דילוג לתוכן העיקרי
fw_before_content
content

41 שנים למותו של יגאל אלון: צעירים ערבים ויהודים הניחו זרים על קברו

צעיר מוסלמי, צעיר נוצרי וצעירים יהודים ערכו השבוע טקס אזכרה ליגאל אלון, במקום קבורתו בקיבוץ גינוסר. הצעירים, חניכי המכינות המשותפות של מרכז בית יגאל אלון והסוכנות היהודית, הניחו זרים על קברו ועל קבר רעייתו רות ונשאו דברים לזכרו.
צילום: יוסי סבח
צילום: יוסי סבח

יגאל אלון, איש הגליל ומי שהוגדר כגדול מצביאי תש"ח, מפקד הפלמ"ח, מראשי תנועת העבודה וראש ממשלת ישראל למשך 19 יום, היה מנהיג יוצא דופן בציבוריות הישראלית, שנתפס עד היום לאחד מסמליה היפים של הארץ. הוא עסק רבות בחברה הישראלית, בשוויון זכויות, דמוקרטיה ואתיקה בפוליטיקה. ברוח ערכים אלה פועל בית יגאל אלון, מרכז חינוכי וחברתי המפעיל מכינות ותכניות חינוכיות וחברתיות ליצירת חברה ישראלית אחרת. בין המכינות שמפעיל המרכז מכינה יהודית מוסלמית בה חיים ולומדים זה לצד זה צעירים יהודים ומוסלמים ומכינה יהודית נוצרית.

"יגאל אלון כתב את מה שאנחנו הפכנו לחיים בשנה האחרונה. תמיד יהיו במדינת ישראל יהודים מוסלמים, דרוזים ונוצרים אזרחים שווי זכויות וכדי שכולנו נהנה מחיים של טעם, משגשוג כלכלי, חברתי ותרבותי, עלינו לחיות בשלום, הבנה הדדית ושיתוף פעולה". אמר בטקס האזכרה  רדאד סואעד, חניך מוסלמי ממכינת "שער לאדם".

ערן שוורץ, מנכ"ל בית יגאל אלון: "לפני 41 שנים נפטר יגאל אלון ובאותם ימים, כמו בימינו כעת, סופה גדולה פקדה את ארצנו. היו אלה ימים סוערים ופוליטיים עד כאב, ימי חילופי שלטון, בהם עמדה השאלה ההנהגה הראויה בלב הוויכוח הציבורי. אלון כתב באותם ימים- 'מעל הכל אתיקה בפוליטיקה היא אמת. אמת לגבי עובדות, מועמדים, מצע והגשמתו. שקר בפוליטיקה כמו הזרקת רעל במחזור הדם הלאומי'. למרות שחלפו ארבעה עשורים, הדברים שכתב אלון אז רלוונטיים ונכונים בימים אלה, כאילו דבר לא השתנה. דווקא בעת הזו, ישנה חשיבות גדולה לחנך לאתיקה בפוליטיקה לאור מה שאנחנו רואים כמשבר אמון וייאוש אל מול הפוליטיקה. אובדן אמון במערכת היא תחילתה של התפוררות חברתית ועלינו לעשות הכל כדי שלא נגיע לכך".

הוספת תגובה חדשה