נחנך בית אבא קובנר לפני שבוע באירוע מרשים, ובהשתתפותם של מאות אנשים, בראשם יו"ר מפלגת העבודה, יצחק הרצוג, ואבו (אבשלום) וילןיו"ר חבצלת, נחנך בית אבא קובנר במורשת בגבעת חביבה. בנוסף לח"כ הרצוג, ולאבו וילן, נשאו דברים במהלך האירוע פרופ', דינה פורת, מוקי צור והבן מיכאל קובנר.
באירוע נסקרה תמצית חייו של אבא קובנר, כמפקד פרטיזנים יהודים, משורר ואיש רוח אשר עמד בצמתי הכרעה רבים של העם היהודי. הדוברים ביקשו גם לעמוד על ראייתו הנכוחה ובהכרעותיו הערכיות והמוסריות שהפכו אותו לאחד מעושי ההיסטוריה היהודית בדורות האחרונים. לאחר השואה תעד אותה ביצירתו הספרותית והיה מעורב בהקמת מוסדות הנצחה- כמו מורשת בית עדות ע"ש מרדכי אנילביץ' ובית התפוצות. השנה אנו מציינים עשרים ושמונה שנים לפטירתו ושלוש שנים מאז פטירתה של ויטקה רעייתו. הבית שנחנך לפני שבוע משחזר את חדר העבודה שלו עם חדר המגורים הקיבוצי, הצנוע אך מלא ההשראה והרוח שהקים בקיבוץ עין החורש. ח"כ הרצוג דיבר באירוע על מנהיגותו של אבא קובנר ועד כמה הייתה חשובה לו האחדות היהודית והגורל היהודי. הוא ציטט מדבריו של קובנר שאמר ש"התשעה זקוקים לאחד, והאחד לתשעה", כדי ליצור מניין ולהשתייך. וכן הזכיר כיצד ידע קובנר להעניק תקוה לאנשים גם ברגעים הקשים ביותר. מיכאל קובנר דיבר על אביו המנהיג והמשורר אשר עבורו הוא אחת מדמויות המופת של העם היהודי, שלאורו צריך לחנך את בני הנוער של היום. בית אבא קובנר הינו חלק ממרכז מורשת בגבעת חביבה. והוא פתוח בימים א-ה', בין השעות 9:00-15:30.
|
|
|
קיבוצניקיות ממקסיקו
משלחת נשים ממקסיקו, ביניהן חברת פרלמנט, הגיעה לישראל כדי להכיר, ללמוד ולשוחח עם נשים בישראל בנושא השוויון בין המינים במגוון צורות התיישבות וצורות התארגנות. בבסיס הסיור של הנשים עמד הרצון להכיר מקרוב צורת חיים קואופרטיבית ולאמץ אותה עבור כפר חדש וייחודי שיוקם במקסיקו. מדובר בפרויקט מרשים שייכללו בו 250 נשים המגיעות ממוסדות סעד, או שלא מצאו את מקומן בחברה המקסיקנית השמרנית, כאשר הכפר המתוכנן יהווה עבורן בית, קהילה ועוגן להשתלבותן בחברה. המשלחת התעניינה בחינוך החברתי כגורם המשלים ומחזק את הקהילה הקואופרטיבית, וביקשה ללמוד את הדרכים לקידום שותפות נשית המחזקת ומקדמת נשים בקיבוץ. את הקבוצה ליוו הילית בן צבי (מנהלת היחידה לנשים ומגדר) ודבי ברא"ס (חינוך). הקבוצה החלה את יומה במפגש עם עדנה ברא"ס, מוותיקות קיבוץ מצר, שמילאה מגוון תפקידים בקיבוצה ובקיבוץ-הארצי, וייסדה את היחידה לקידום הנשים במועצה האזורית מנשה. עדנה שיתפה את המשלחת בתולדות הקיבוץ ובמקומן של הנשים לאורך השנים אל מול המשימות והאתגרים שבהקמת קיבוץ, משפחה, וכן את הראייה האזורית המקדמת תפישת דו-קיום (יהודי-ערבי) במועצה. בתום הביקור ציינו הנשים את התרשמותן והערכתן הרבה לחיי הקיבוץ ואת רצונן לאמץ את המודל הקיבוצי כמייצג צורת חיים המחברת בין בית, פרנסה ושייכות.
|
|
|
הוספת תגובה חדשה