- 13/05/2025
content
עו״ד מרב ניב השתתפה בכנס הקואופורציה הבינלאומי
בכנס שהתקיים בשבוע שעבר במילאנו, ובו השתתפו נציגי קואופרטיבים מכל העולם, אמרה עו״ד ניב מהמחלקה המשפטית בתנועה הקיבוצית: ״הקיבוצים בישראל הפכו לגשרים בין מגזרים ואוכלוסיות, ומהווים דוגמה חיה ליכולתה של שותפות כלכלית לשמש מנוף לשלום חברתי, פיתוח אזורי והבנה הדדית״

״קואופרטיבים בונים עולם טוב יותר״. ניב בכנס הבינלאומי
עו״ד מרב ניב מהמחלקה המשפטית של התנועה הקיבוצית השתתפה באירוע הבינלאומי "Cooperatives Build a Better World" במילאנו.
ניב אמרה: ״קואופרטיבים אינם רק מיזמים כלכליים – הם קהילות הבנויות על אמון הדדי, השתתפות דמוקרטית ואחריות משותפת. בזמנים של אי שוויון גובר, פיצול חברתי ואי ודאות, הקואופרטיבים מציעים מודל שבו אנשים מתאגדים לא רק כדי לענות על צורכיהם הכלכליים, אלא גם כדי לטפח סולידריות והכלה.
״בישראל, לדוגמה, הקיבוצים – קהילות שיתופיות – פרוסים ברחבי הארץ, כולל לאורך גבולות המדינה ובאזורים פריפריאליים. הם חיים בצמידות לעיירות פיתוח, כפרים יהודיים, ערביים ודרוזיים, ולערים מכל הסוגים. הקרבה הגאוגרפית והחברתית הזו הביאה קיבוצים רבים לשתף פעולה עם יישובים סמוכים – לשתף משאבים, להקים שותפויות אזוריות ולקדם יוזמות בתחומי חינוך, תעסוקה ורווחה.
״מחויבות זו נובעת לא רק מצרכים מעשיים, אלא מערך מושרש של סולידריות – עיקרון יסוד בזהות הקואופרטיבית. עבור הקיבוצים, הדאגה לסביבה הרחבה אינה צדקה – היא המשך טבעי של הערכים שלהם, והיא מתורגמת לעשייה בשטח.
״כך הופכים הקואופרטיבים – ובמיוחד הקיבוצים – לגשרים בין מגזרים ואוכלוסיות, ומהווים דוגמה חיה ליכולתה של שותפות כלכלית לשמש מנוף לשלום חברתי, פיתוח אזורי והבנה הדדית״.
הוספת תגובה חדשה