דילוג לתוכן העיקרי
fw_before_content
content

השעורה צומחת שוב

שדה השעורה הראשון המיועד לוויסקי נקצר בבארי | אבידע בכר, מגד״ש בארי, סיפר: ״בעוד כמה חודשים, אם השעורה תהיה מספיק טובה, נעביר את כל תהליך ייצור הוויסקי לישראל״
"סינגל בארי". (צילום: חיים ילין)
"סינגל בארי". (צילום: חיים ילין)

השבוע נרשם אירוע מרגש בשדות קיבוץ בארי בנגב המערבי: לראשונה בישראל, נקצר שדה שעורה המיועד במיוחד לוויסקי, במטרה להפוך למותג וויסקי ישראלי מא׳ ועד ת׳. אבידע בכר, מגד״ש בארי, שיתף אותנו ביוזמה המרגשת שהתחילה מחלום קטן של חובבי וויסקי, בהם גם חיים ילין, חבר הקיבוץ ומי שהיה ראש המועצה האזורית אשכול.

״לנו בקיבוץ בארי יש קבוצה של אוהבי וויסקי, ויש לנו מסורת: פעם בשנה אנחנו עורכים ערב מיוחד שמוקדש לוויסקי בפאב של הקיבוץ,״ מספר אבידע בכר ומוסיף: ״ב-7 באוקטובר בארי נהרס. הקהילה פונתה לים המלח, ולא יכולנו לעשות את הערב השנתי שלנו כרגיל. אז מזקקת milk&honey הזמינו אותנו לעשות את הערב הזה במזקקה שלהם בתל אביב״.

הפגישה הזו נרשמה כהצלחה משגשגת, משתף בכר: ״הבאנו בשר טוב, והם הביאו וויסקי, וככה נוצרו בינינו קשרים מאוד טובים. במחשבה משותפת איתם שאלנו את עצמנו: למה שלא נגדל שעורה בבארי? הרי הם קונים מאות טונות בכל שנה, אפשר במקום זאת לגדל אצלנו בנגב המערבי. אז בדצמבר החלטנו לזרוע, והשבוע קצרנו 140 טון שעורה - התחלנו בקטן״.

כרגע, בשלב שמגיע לאחר הקציר, השעורה עוברת הליך של מיון לפני המשלוח להתפחה בגרמניה. בעוד כמה חודשים - אם הכוהל שהתקבל בשעורה שלנו יעמוד בציפיות ובתקנים - יהיה אפשר לזקק אותו לוויסקי ישראלי, שיתיישן בחביות וישתבח עם השנים. ״כל המזקקות בארץ קונות את גרעיני השעורה המותפחים בחו״ל״, מסביר בכר, ״אם השעורה שלנו תצליח לייצר כוהל מספיק טוב, נוכל גם לפתוח את המלתתה הראשונה בארץ, ובכך כל התהליך במלואו יעבור לישראל״.

ליהלךךהת
נבטי השעורה בשדות בארי, דצמבר 2024. (צילום: חגי הקר, גד״ש בארי)

 

בחשבון הפייסבוק שלו כתב חיים ילין, מיוזמי המהלך: ״אני מתרגש, באמת מתרגש. כי זה לא רק וויסקי - זו עדות חיה למה שהעם הזה יודע לעשות: לקחת אפר – ולהצמיח ממנו חיים. עכשיו נזקק את האוויר, את החקלאות, את השמחה והעצב, את הזיכרון והחלום – לבקבוק אחד: "סינגל בארי". לא עוד מותג, אלא תזכורת חיה, לחיי העם הזה, שגם כשמנסים לכבות אותו – הוא בוער בתקווה״.

טל חוטינר, ממזקקת milk&honey שיתף: ״שבוע מרגש עבר עלי ועלינו, קצרנו בפעם הראשונה בחצי רינה וחצי דמעת התרגשות את השעורה שזרענו בקיבוץ בארי. יחד עם החברים מהקיבוץ החלטנו שמהאדמה שדיממה נצליח לייצר וויסקי שבתרגום חופשי מהשפה הגאלית אומר פשוט ׳מי חיים׳״.


 

הוספת תגובה חדשה