- 24/11/2020
content
הקורונה החריפה את האלימות נגד נשים וילדים
"הנתונים מצביעים על כך שגם בתקופות שגרתיות אחת מתוך עשר נשים בישראל מוגדרת כנפגעת אלימות מבן זוגה (פיזית, מינית, נפשית, מילולית או כלכלית). לפיכך, יש לגלות גם אצלנו עירנות ותקיפות על מנת לתת את הטיפול הדרוש ולגדוע תופעה זו בהחלטיות". הילית בן-צבי, מנהלת היחידה לקידום ששוויון מגדרי בתנועה הקיבוצית, תנועת המושבים, ומרכז המועצות האזוריות, כותבת לכבוד יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים
ראשת המועצה האזורית, עמק חפר, גלית שאול בהפגנה נגד אלימות נגד נשים
היום אנו מציינים את יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים, אך למעשה מפרוץ הקורונה אנו עוסקות ועוסקים באינטנסיביות בנושא זה. מאז אפריל, התקיימו לא מעט ישיבות בכנסת ישראל לאחר מקרי רצח ואלימות כלפי נשים, בהן נחשפו פרטים מדאיגים ומטרידים.
אלימות במשפחה היא תופעה חברתית הכוללת אלימות פיזית, אלימות מילולית, התעללות נפשית, תקיפה מינית או אלימות כלכלית של גברים כלפי נשים וילדים. בימי הסגר וגם כעת, בשגרת הקורונה שעדיין לא התפוגגה, מצאו עצמן המשפחות בישראל כלואות בדירות המגורים שלהן בעל כורחן, ותנאים אלו יצרו ככל הנראה בסיס רחב יותר לתופעות אלו שהביא לעליה של 31% במקרי אלימות במשפחה. בין הצעדים שננקטו על ידי הרשויות כדי להתמודד עם מגיפה-בצד-מגיפה זו, אימצו הרשויות נוהל של אפשרות לפניה ותלונה באמצעות הודעות טקסט וכן נשכרו חדרים במלוניות על מנת לאפשר יצירה של סביבה בטוחה לנשים ולילדים. כמו כן, נקראו אנשי הטיפול והצוותים הרפואיים להיות עירניים לסימנים מחשידים ואף לשאול שאלות בצורה יזומה על מנת לזהות ולדווח על כך. לצערנו, חלק מתופעות אלו הקצינו עד לרמה של רצח של נשים על ידי בני זוגן.
אלימות במשפחה היא רעה חולה שאינה מוגבלת למגזרים, יישובים או קבוצות באוכלוסייה ולמרבה הצער אנו נתקלים בה בכל מקום. גם אצלנו בקיבוצים, במושבים ובמרחב הכפרי קיימת אלימות במשפחה, בדיוק כמו בכלל החברה הישראלית. הנתונים מצביעים על כך שגם בתקופות שגרתיות אחת מתוך עשר נשים בישראל מוגדרת כנפגעת אלימות מבן זוגה (פיזית, מינית, נפשית, מילולית או כלכלית). לפיכך, יש לגלות גם אצלנו עירנות ותקיפות על מנת לתת את הטיפול הדרוש ולגדוע תופעה זו בהחלטיות. מיגור נגע האלימות במשפחה הוא האחריות שכל אחד ואחת מאתנו נושאת. כולנו, כחברה וכבני אדם, צריכים להיזהר שלא ליפול קרבן לאדישות ולצעוק ביחד את זעקת הנשים הסובלות מאלימות, את בכי הילדים החווים אלימות יומיומית בביתם או אלו הנותרים יתומים.
עלינו לוודא כי המערכות החברתיות והניהוליות שלנו קשובות ודרוכות לסימנים או אותות אזהרה בחצר שלנו, וכי כל מקרה של חשש לאלימות יטופל כנדרש. כמו כן, עלינו לדאוג לכך שמערכות הלימוד והחינוך שלנו, החל מהגיל הרך, ישלבו את הנושא המגדרי כתנאי לחיים מכבדים – חינוך למניעת אלימות, חינוך המקדם ערכי שיוויון וכבוד.
בואו ביחד כחברה וכפרטים נוודא קיומה של סביבה בטוחה ומכבדת לכל אחת ואחד בקרבנו!
הילית בן צבי,
מנהלת היחידה לקידום שיוויון מגדרי בתנועה הקיבוצית, תנועת המושבים ומרכז המועצות האזוריות
052-585-9827, hilitb@tkz.co.il
הוספת תגובה חדשה