דילוג לתוכן העיקרי
fw_before_content
content

״הכשרה שאי אפשר לקבל בשום מקום אחר״

18 מנהלות בריאות ורווחה חדשות בתנועה הקיבוצית השלימו לאחרונה את הכשרתם | איילת האריס ראשת אגף חברה וקהילה: ״כשהכל טוב, אתה לא יודע מי מנהלת הבריאות והרווחה בקיבוץ שלך, אבל כשזה כן קורה - אתה רוצה את היד הכי מלטפת ומקצועית״
״יותר קיבוצים מכירים כיום בחשיבות ניהול תחום הבריאות והרווחה״. (צילום: דוברות התנועה הקיבוצית)
״יותר קיבוצים מכירים כיום בחשיבות ניהול תחום הבריאות והרווחה״. (צילום: דוברות התנועה הקיבוצית)

קורס האוריינטציה השנתי למנהלי ומנהלות בריאות ורווחה חדשים בתנועה הקיבוצית הסתיים השבוע, ובכך 18 מנהלות מוכשרות מרמת הגולן ועד לערבה הדרומית סיימו את הכשרתן.

״זה לא מובן מאליו שקיבוץ מחזיק היום מערכות כאלה״, אומרת איילת הריס, ראשת אגף חברה וקהילה ומוסיפה: ״לא כולם צרכנים של בריאות ורווחה, אבל מי שחלילה נתקל בצורך כזה, חשוב שיהיה לו הידע הכי מקצועי שיש, וגם רגישות גדולה״.

מה כולל הקורס?

״אנחנו מלמדים תחום שלא קיים כהכשרה מקצועית בשום מקום אחר - הם לא מקבלים אותו מהמועצה, ממשרד הרווחה, וגם לא מהאקדמיה. הם נחשפים שם לתכנים מגוונים, נוגעים במורכבויות של התפקיד, הרגישות הנדרשת, הדיסקרטיות, ואיך בונים האמון״.

לדבריה, ״מנהלת בריאות ורווחה צריכה לדעת לעשות חיבורים ברמת הקהילה, מול הרשות המקומית, מול ביטוח לאומי, וכמובן ללוות יד ביד לאורך כל הדרך. מהתמודדות משפחתית עד פרטנית, בגילאים שונים, לפעמים צרכים מיוחדים, ליווי סיעודי, התנהגויות סיכוניות... כשהכל טוב, אתה לא יודע מי מנהלת הבריאות והרווחה בקיבוץ, אבל כשזה כן קורה אתה רוצה את היד הכי מלטפת״.

הקורס כלל מפגשים פיזים, לצד מפגשים בזום, וכן ביקור למידה בקיבוץ צרעה. 

עדי רמות ממחלקת בריאות ורווחה, סיכמה: ״מנהלי בריאות ורווחה מופקדים ליישם את ערכי הערבות ההדדית הלכה למעשה, עליהם לאתר את הפרטים בחברה הזקוקים לעזרה, תמיכה וליווי ולספק להם את כל צרכיהם ברגישות ומקצועיות״.

ארנון בוכבינדר, ממחלקת בריאות ורווחה, ציין: ״אנו מתרשמים כי יותר ויותר קיבוצים מכירים כיום בחשיבות ניהול תחום הבריאות והרווחה בקיבוץ, במסגרתו נדרש לוות באופן צמוד חברים במצבי חיים מגוונים גם לאחר שעות העבודה המקובלות״.

 

הוספת תגובה חדשה