- 13/02/2025
content
״החינוך הוא לב הקיבוץ: מאבק על תמונת העתיד של ישראל״
כנס החינוך של התנועה הקיבוצית הגיע לסיומו ביום רביעי | מאות אנשי חינוך לגיל הרך והחינוך החברתי בקיבוצים השתתפו במגוון הרצאות, סדנאות והדרכות | דבי ברא״ס, ראשת אגף החינוך בתנועה הקיבוצית: ״עת לחידוש נדרים בין הקיבוץ ומערכת החינוך הקיבוצית״
![״עת לחידוש נדרים״ (צילום: גל אהרונוביץ׳)](/sites/default/files/article_thumbnails/WhatsApp%20Image%202025-02-13%20at%2017.19.35.jpeg)
״עת לחידוש נדרים״. (צילום: גל אהרונוביץ׳)
מאות משתתפים פקדו את כנס החינוך של התנועה הקיבוצית, שכלל עשרות סדנאות, קבוצות, הרצאות ודיונים.
ליאור שמחה, מזכ"ל התנועה הקיבוצית, אמר למנהלי החינוך בפתיחת הכנס: ״המאבק של התנועה הקיבוצית הוא בראש ובראשונה על תמונת העתיד של מדינת ישראל, ושכזה, אנו מחויבים להשקעה בחינוך ילדינו. מערכת החינוך הינה הלב הפועם של הקיבוץ, ועלינו בעת הזו לחדש את הנדרים בינה לבין הקיבוצים והקהילה, ולראות את מערכות החינוך כעמוד האש לפני המחנה״.
שמחה סיים בבקשה מיוחדת: ״תתעקשו על מערכות חינוך עם תכנים משמעותיים, על תנועות נוער, יציאה לקורס מד״צים, מפעלים חינוכיים וטיולי חורף. תתעקשו על עבודת הילדים בחצר המשק, על קופה משותפת, לטובת מטרה ראויה״.
![כנס החינוך העשירי של התנועה הקיבוצית](/sites/default/files/inline-images/%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%9A%202025-02-13%20175015.png)
דבי ברא"ס, מנהלת אגף חינוך בתנועה הקיבוצית אמרה: ״החינוך הקיבוצי המחובר לערכיו ולביתו - יכול וצריך להיות בית ודרך לבית הקיבוצי ומגדלור לחינוך הציבורי בישראל - כתפיסת חינוך ערכית וחברתית הגאה בשורשיה ומחויבת לעתידה. אגף החינוך ערוך ללוות, לתמוך ולסייע למנהיגות החינוכית והקהילתית בכל קיבוץ, כפי שפעלנו תמיד ובדגש גדול יותר לאורך כל חודשי המלחמה״.
ההרצאה שפתחה את הכנס עסקה בסרנדיפיטי, או במילים אחרות - תגלית שיש בה אלמנט של מזל, שנעשית שלא בכוונה כאשר אדם מחפש דבר אחר. המשתתפים בכנס חולקו לקבוצות דיון אקראיות שלמעשה דרשו מהן להתמודד עם יציאה מהמרחב הבטוח. ״דרך המתודה הזו״, הסבירה אסנת מירון בהרצאתה, ״ניתן להתמודד עם אי ודאות גם בעולם החינוך, שמאוד מאפיין את השנה האחרונה בה כל הקרקע נשמטה מתחת לרגלינו״.
״מנהל אגף חינוך הוא מנהיג, וכחלק מתפיסת הסרנדיפיטי, מנהיג צריך לדעת לעבוד עם השריר שהופך חוסר ודאות להזדמנות וחוויה טובה ומעצימה. כשהושבתי את אנשי החינוך עם אנשים שהם לא מכירים מהבית, רציתי שהם יקבלו הזדמנות לגוון את הרשת החברתית ובכך לקבל רעיונות חדשים. לחצות קיבוצים, לחצות קהילות, לשבור את הרצף - מלא חיבורים קורים מזה״.
![אסנת מירון בכנס החינוך. (צילום: גל אהרונוביץ׳)](/sites/default/files/inline-images/WhatsApp%20Image%202025-02-13%20at%2017.02.50.jpeg)
הוספת תגובה חדשה