דילוג לתוכן העיקרי
fw_before_content
content

מטיפול בפגיעות נוירולוגיות ועד חיבור בין החקלאי לצרכן: זוכי המיזמתון משתפים

לקראת המיזמתון ה-3 של התנועה הקיבוצית שיתקיים בחודש יוני, זוכי המיזמתון - ההאקתון הקיבוצי - מספרים על הפרויקטים שפיתחו והביאו אותם לזכייה | ההרשמה בעיצומה
גחדיהכךדגכ

נדב סגמן מקיבוץ צרעה הוא מטפל ומרצה ברפואה סינית מאז 2012, בעל התמחות ארוכת-שנים בסין ובהונג קונג במחלות פנימיות ונוירולוגיה על-פי עקרונות הרפואה הסינית. החברה שלו, חברת FREENMEDICALINNOVATION מפתחת את NeuroVAI, מכשיר רפואי היברידי חדשני המיועד לטיפול ואבחון של פגיעות נוירולוגיות.

NeuroVAI שולח פולסים אופטיים מדויקים אל העצבים הקרניאליים בלשון, המחוברים ישירות לגזע המוח. הגירוי האופטי-עצבי מעודד שחרור נוירוטרנסמיטרים, מגביר זרימת דם מקומית ומפעיל מסלולי נוירופלסטיות – תהליכים שמאפשרים יצירת חיבורים עצביים חדשים ושיקום המעגלים שניזוקו בעקבות שבץ, פגיעת ראש טראומתית, טרשת נפוצה ומחלות נוספות. השימוש יומיומי, קצר ולא-פולשני וניתן לביצוע בבית, כך שהמטופל זוכה לרצף טיפולי ללא צורך בהגעה תכופה למרפאה.

סגמן סיפר: ״בשנה שעברה השתתפתי במיזמתון של התנועה הקיבוצית — חוויה מעצימה ששימשה קרש קפיצה למיזם הרפואי שלי. בנוסף ל-45,000 ש״ח שזכיתי בהם לפיתוח הפרויקט, למדתי לחדד את המסר, להציג בביטחון מול קהל ולקבל ליווי צמוד ממנטורים מעולים, שכל אחד מהם הוסיף זווית חשיבה ייחודית. הזכייה בפרס הכספי האיצה את הפיתוח ומילאה תפקיד מרכזי בזכייה הנוכחית במענק תנופה מרשות החדשנות״.

החךכדי
סגמן. (צילום: אלבום פרטי)

 

איתי גרואג מקיבוץ מענית פיתח את TUBIQ - פתרון ייחודי וחדשני שפותח במטרה לפתור את בעיית השימוש וההרכבה של טיובלס. ניפוח ותחזוקה שוטפת של גלגלי טיובלס באופניים (גלגלים ללא פנימיות) הינה בעיה עולמית רחבה ומוכרת המהווה כשל שוק ותסכול רב לרוכבי האופניים בעולם. כתוצאה מכך תהליך הרכבת הטיובלס וניפוח הגלגלים הינו מסובך, מבזבז זמן, מלכלך ומזהם. למרות היתרונות המובהקים בשימוש בגלגלי טיובלס, רוכבי האופניים יעדיפו ולהימנע משימוש בגלגלי טיובלס באופניים שלהם. 

TUBIQ מאפשר הרכבה פשוטה של טיובלס ולמעשה כל רוכב או רוכבת יכולים להשתמש בו בכל מקום בעזרת כל משאבה. בצורה קלה, פשוטה ונקיה ובתוך דקות בודדות ניתן להרכיב טיובלס, אפילו מבלי הצורך לפרק את הגלגל מהאופניים.

לדברי גרואג: ״ההשתתפות בהאקתון הייתה חוויה מדהימה וחדשה עבורי – למדתי, התקדמתי, השתפרתי וכל זה בתוך 36 שעות. חיזקתי את המסר וההוכחה במיזם שלי שרעיון קטן יכול להפוך למציאות מנצחת כשעובדים עם האנשים הנכונים״.

הךלדיש
גרואג. (צילום: ״זרעים״)

 

רגב הרוש, במקור מקיבוץ שריד, פיתח את פרויקט טרא-סנטה – פתרון של חקלאות אקלימית עם מודל הכנסה חדש לחקלאים.

פרויקט טרא-סנטה הוא מיזם חדשני הפועל כבר בשטח, ומשמש כמעבדה לפיתוח טכנולוגיות של חקלאות אקלימית. במסגרת הפרויקט מוסבות בריכות דגים שאינן רווחיות לאדמות לחות (wetlands) מנוהלות, המאפשרות קיבוע פחמן ביולוגי בקרקע ובמערכת השורשים, ובכך מייצרות קרדיטי פחמן.

במקביל, הצמחייה שגדלה מעל פני הקרקע משמשת את החקלאים – למשל למספוא או שימושים חקלאיים נוספים – ויוצרת מקור הכנסה חדש לצד השימוש הקיים בקרקע. המודל מדגים את ההיתכנות הכלכלית של פתרונות מבוססי טבע (nature-based solutions), תוך שמירה על ערכי סביבה ושיקום מערכות אקולוגיות.

״המיזמתון בשנה שעברה היה מקצועי ומהודק״, אמר הרוש והוסיף: ״לאורך כל העבודה היה ניתן לחוש את הרוח הגבית המקצועית והמכווינה של הצוות המלווה, המיזמתון עזר לנו מאד לזקק את תמצית הרעיון המעט מורכב של החברה שלנו, העניק לנו את המקום והזמן לחשיבה עמוקה על הדרך הנכונה להציג את הסיפור ואת האמצעים לספר אותו על מנת שמשקיעים ושותפים ימצאו בו עניין והיתכנות כלכלית. מצאתי את הזמן שהשקענו שם כמתגמל וחשוב להתפתחות החברה״.

ךיהגס
הרוש. (צילום: אלבום פרטי)

 

אביב שעל, מאל-רום, פיתח את BuyBunch, מערכת המחברת בין חקלאים לצרכנים בדרך היעילה והבת-קיימא ביותר האפשרית. מתוך אמונה במחירים הוגנים לחקלאים ובמזון טרי וזול לכולם. המטרה היא ליצור עולם שבו תוצרת טרייה מגיעה לצרכנים ללא מתווכים מיותרים, מפחיתה עלויות, בזבוז וחוסר יעילות בשרשרת האספקה של המזון. נכון להיום, המערכת כבר כולל יותר מ-500 חקלאים ויותר מ-10,000 לקוחות מרוצים. 

שעל שיתף: ״מעטות ההזדמנויות שיש ליזם, להביא את כל תשומת הלב ל-24 שעות במיזם. המיזמתון נתן לי את האפשרות לברוא את המוצר, לדייק את החזון, ולהבין את התהליכים בתוכו״.

ךזיה
שעל. (צילום: אלבום פרטי)


ההרשמה למיזמתון ה-3 בעיצומה! מהרו להירשם >> כאן

הוספת תגובה חדשה