דילוג לתוכן העיקרי
fw_before_content
content

התנועה הקיבוצית: ההסכם עם נציבות האו"ם לפליטים הוא נצחון גדול של המחנה ההומניסטי

"זו הצעה שנמצאת על השולחן כבר יותר משנתיים, אך בזכות מאבקם הנחוש של כל הפועלים בעניין אליו הצטרפנו גם אנחנו, הממשלה קיבלה והחלה לממש אותה היום. נמשיך לדרוש מהממשלה את שיקום דרום תל אביב וגם בכך ניקח חלק".
התנועה הקיבוצית: ההסכם עם נציבות האו"ם לפליטים הוא נצחון גדול של המחנה ההומניסטי


מזכ"ל התנועה הקיבוצית ניר מאיר ומי שמרכז את הטיפול במבקשי המקלט מטעם התנועה הקיבוצית אבי עופר ברכו על החלטת הממשלה: "זו הצעה שנמצאת על השולחן כבר יותר משנתיים, אך בזכות מאבקם הנחוש של כל הפועלים בעניין אליו הצטרפנו גם אנחנו, הממשלה קיבלה והחלה לממש אותה היום. 
גם היום אנחנו ממשיכים לדרוש מממשלת ישראל לשקם את שכונות דרום תל אביב וגם בזה נמשיך לקחת חלק. בעניין מבקשי המקלט שיישארו כאן עלינו לקלוט אותם כמיטב יכולתנו, בקיבוץ בכפר ובעיר, להקל על דרום תל אביב ואזורים מוחלשים, ולבסס את הניצחון הראשון של המחנה ההומניסטי בישראל בשנות דור. מכאן נמשיך אל ניצחונות נוספים, עד שמדינת ישראל תהפוך להיות חברת מופת ואור לגויים. היום יותר מתמיד נאמר "לא לייאוש"!"

 

מוקדם יותר פורסם כי מדינת ישראל ונציבות האו"ם לפליטים הגיעו להבנות משותפות חסרות תקדים באשר לסוגיית המהגרים. נציבות האו"ם לפליטים תפעל ליציאת אוכלוסיות אלה למדינות מערביות, ומדינת ישראל תסדיר את מעמד חלק מהאוכלוסיות שתישארנה.

במסגרת ההבנות המשותפות תפעל נציבות האו"ם לפליטים, באמצעות הסדרים עם מדינות מערביות שונות, ליציאה מישראל של לכל הפחות 16,250 מהגרים, ואילו ישראל תסדיר את מעמדם של אוכלוסיות מוגנות שמרביתן ממילא היו נשארות בישראל. 

הבנות אלו יאפשרו יציאת מספר גדול יותר של מהגרים מישראל מאשר במתווה הקודם, וכל זאת בחסות האו"ם והקהילה הבינלאומית.
המתווה מחולק ל-3 שלבים ומתפרש על פני 5 שנים, אשר בסיומן תשתפר באופן משמעותי מציאות החיים בדרום ת"א ובשכונות.  

ההסכם אושר ע"י היועץ המשפטי לממשלה ועולה בקנה אחד עם הדין הבינלאומי והפרקטיקה המקובלת.

כמו כן, תוקם מינהלת מיוחדת שתעסוק בתכנית לשיקום דרום תל אביב. בראש המינהלת יעמוד אביגדור יצחקי וישולבו בה גם נציגי עיריית תל אביב ונציגי השכונות. התקציב והמשאבים שנועדו ליישום ואכיפת המתווה הקודם יושקעו בפיתוח ושיקום דרום תל אביב.

בנוסף, במסגרת ההבנות סוכם על ריכוז מאמץ לעודד פריסה גיאוגרפית מאוזנת יותר של האוכלוסיות שיישארו בישראל, תוך הכוונה תעסוקתית, הכשרה מקצועית, התאמת מקומות עבודה וכו'. 

לאור העובדה שמדינת ישראל ונציבות האו"ם לפליטים משלבות זרועות לשם מימוש מתווה זה, מתייתר הצורך להמשיך במדיניות הוצאה בכפייה למדינות שלישיות בתקופת יישום המתווה החדש.

ראש הממשלה ושר הפנים פעלו לקיום המתווה הקודם, אך בשל אילוצים משפטיים וקשיים מדיניים מצד המדינות השלישיות היה צורך להגיע להבנות חדשות ומשופרות שיבטיחו המשך יציאת אלפי מהגרים מישראל ומתן טיפול מקיף לבעיה.

הוספת תגובה חדשה