מזכ"ל התנועה הקיבוצית ניר מאיר ומנהל רשות המיסים משה אשר, הוועידה הכלכלית של הקיבוצים והמושבים, היום
מזכ"ל התנועה הקיבוצית, ניר מאיר, דיבר היום (חמישי) בוועידה הכלכלית של הקיבוצים והמושבים בארגון פירמת ראיית החשבון והייעוץ העסקי BDO זיו האפט ואמר: "בחצי שנה האחרונה שנגמרה בדצמבר עברתי סוג חוויה שקשה להאמין שאפשר לעבור, אם מישהו היה אומר לי ביולי שאני היום אעמוד ואדבר בשבח חוק ההסדרים ורשות המיסים הייתי שולח אותו להסתכלות.
ביולי הגיעה לנו שמועה שתופרים לנו "מיטת סדום" ברשות המיסוי. ח"כ ברושי "תפר" לנו פגישה עם משה אשר וצוותו שכבר היו סגורים ובטוחים בעמדותיהם אבל לשמחתי הרבה דווקא בגלל חוק ההסדרים, לא הייתה להם ברירה אלא להיכנס לעומק הדברים, לבדוק את העקרונות ומהר מאד הם ראו שיש להם עם מי לעבוד ואני הבנתי שאפשר להגיע להסדר של גם וגם- "גם שהכבשה תהיה שלמה וגם שהזאב יהיה שבע". ובאמת יצאנו עם הסכם הוגן והגיוני לכל הדעות. זה לקח כמעט 14 שנה כי לא הייתה הידברות רציפה וכנה, אך מרגע שהתחלנו בהידברות שכזו הדרך כבר הייתה סלולה. אילו הייתה הידברות בינינו לבין רשות מקרקעי ישראל בראשותו של עדיאל שמרון כמו שיש לנו עם רשות המיסים בראשותו של משה אשר כבר מזמן היינו מסיימים את כל ההסכמים ומתחילים לבנות. ברגע שהסחבת לא נגמרת, אין רצף בין מפגש למפגש, נוצר חוסר אמון. כל צד חושב שהשני מנסה לגנוב ממנו וככה לא מגיעים להסכמות, לא מייצרים הסכמים. אני חוזר ואומר אפשר להגיע לאותה רמת אמון גם עם רשות מקרקעי ישראל אם שני הצדדים יגיעו באותה רמת נחישות ומסירות, ובעיקר אם הם יבינו שאנחנו מעדיפים להשאר קיבוץ ולא להרוויח עוד כמה שקלים".
מאיר הוסיף: "הם טוענים שהם לא יאריכו את הסכם הביניים ואני מבטיח לכם- הם ועוד איך יאריכו כי לא יהיה להם זמן להתעסק איתנו והם לא יוכלו לפתוח הסכמות קודמות".
בסיום דבריו אמר מזכ"ל התנועה הקיבוצית: "לא ייתכן שבפורום כזה יופיעו כל כך מעט נשים, התפקיד שלנו, הגברים, הוא לדאוג שתהיינה עוד ועוד נשים בפורומים שכאלה".
קודם למזכ"ל התנועה הקיבוצית דיבר בפני באי הועידה האיש אשר אותו שיבח מאיר, מנהל רשות המיסים, משה אשר, שפירט את מודל חוק המיסוי החדש על הקיבוצים, והוסיף: "אומרים שחוק ההסדרים לא טוב, אבל דווקא בחוק הזה הגענו להסכמות עם הקיבוצים. אני רוצה להודות לניר מאיר שהוביל את הצוות שהסדיר אחת ולתמיד את עניין המס, ושמח שהגענו בידיים שלובות לוועדה בכנסת שאישרה את החוק". מנהל רשות המיסים הוסיף: "זה לא סוד שהקיבוצים בשנים האחרונות הם לא הקיבוצים בשנים הראשונות, כבר לא כולם שיתופיים. העולם הזה נגמר, למעלה מ90% הם מתחדשים. לכן היינו חייבים ליצור שינוי בחקיקת המס על הקיבוצים שהייתה חקיקה ישנה ולא עדכנית למצב החדש. אני שמח שעמדנו בדרישה של מזכ"ל התנועה וצוותו שלא לפגוע במרקם האידיאולוגי עליו בנויים וחיים הקיבוצים וחבריהם. אנחנו לא נגד קיבוצים – נהפוך הוא, מכירים בערך שלהם, אך צריך לגבות מיסים בצורה שוויונית ותואמת למציאות היום".
מנהל רשות מקרקעי ישראל, עדיאל שמרון, דיבר אף הוא, לפני השניים ואמר: "לתנועות המיישבות היה חלק גדול בהקמת מדינת ישראל, אבל ממש לא בטוח שהדור הרביעי של אלו שהקימו את הישובים צריכים לקבל זכויות יתר על המגזר העירוני". בנוגע לבנייה בהתיישבות העובדת אמר מנהל הרשות: "יש כיום חמישה מסלולים בקיבוצים ובמושבים לבנייה. המסר שאני מעביר כל הזמן – צריך לקבל החלטות. אי אפשר לשבת על הגדר. צריך להפסיק לריב עם השומר ולהתחיל לאכול את הענבים, ויש הרבה ענבים. יש ביקורת קשה נגדנו שאנחנו לא מממשים את החלופות, אני לא דוחה את הביקורת, אבל חושב שהיא מוגזמת. אנחנו משקיעים הרבה יותר משאבים במכרזים הגדולים מאשר במסלולים בהתיישבות העובדת". שמרון הדגיש: "אנחנו עוסקים בהפרטת מקרקעי ישראל. אנחנו חייבים לכלל הציבור לגבות מחיר כמה שיותר גבוה. התפקיד שלנו הוא לא להוזיל את הדירות, אלא להגדיל את ההיצע".
יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה) נאם גם הוא בועידה ואמר: "המציאות כיום שהקיבוצים מקבלים מכה אחר מכה זה דבר חמור והחברה הישראלית לא יכולה להרשות לעצמה. האנשים הגרים בקיבוצים נמצאים בקו הראשון של הגבול והחברה. יש חשיבות עליונה אפילו חשיבות ציונות".
גפני ציין שמס המעסיקים על החקלאים בוטל, והוסיף: "אני יודע שהיום המצב רוח אצלכם הוא לא גבוה. אני יכול להגיד לכם, אתם יכולים לראות בי ידיד וחבר. יש לזה חשיבות גדולה בתפקידי. לפעמים נושא הקיבוצים לא חשוב לממשלה. לי הוא חשוב ואני כאן בשבילכם".
|
הוספת תגובה חדשה