- 29/12/2020
content
גם השנה – לא מוותרים על ההאקתון במרכז חדשנות כנרת
בשבוע שעבר התקיים האקתון חדשנות היברידי, במסגרתו התכנסו יזמים, אנשי תעשייה, צבא, אקדמיה והמגזר הציבורי סביב שולחן אחד במטרה לתת פתרונות שיכוללו את השינוי המיוחל ויהפכו את התעשייה לירוקה יותר
ההאקתון מובל ע"י מרכז חדשנות כנרת, בשיתוף צמח מפעלים, איגוד התעשייה הקיבוצית, ארגון ירוק בהיי-טק והמכללה האקדמית כנרת, ובחסות מכון התקנים ולוצטו.
במקום הראשון זכתה קבוצת האתגר של צמח תערובות שהתמודדה עם האתגר של הקטנת פחת בתהליכי הולכה, הובלה ואחסון כופתיות מזון לבע"ח. הפיתרון שהציעה הינו תוסף למזון אשר מקשיח אותו ומצמצם את הפחת בכ-50% - כ-8100 טון בשנה!
במקום השני זכתה קבוצת האתגר של לוג, שהתמודדה עם האתגר של הגדלת אורך חיי מדף של תרופות על ידי הגדלת חסימות קופסאות התרופות לחמצן. הפיתרון אותו הציעה היה חיבור של תוסף בחלק התחתון של פקק בקבוק התרופות המגדיל את ווקאום הקופסא.
במקום השלישי זכתה קבוצת האתגר של מסילות, שהתמודד עם האתגר של יצירת כבל חכם למעלית, להקטנת הבלאי. הפתרון שאותו הציעה היה תוסף חיישן IOT לעדכון מצב הכבל.
החברות המשתתפות בהאקתון היו כולן ממרחב עמק הירדן, והן: מסילות, גולן מוצרי פלסטיק, דשן הצפון, צמח תערובות, ביובי, לוג ו- א.ר.י-דורות.
בין האתגרים שהוצגו בהאקתון:
האתגר של חברת מסילות: כיצד להפוך כבל מעליות לחכם באמצעות IOT ודאטה לצורך חיזוי תחזוקתי וכשלים בזמן אמת.
כיום תחלופה ותחזוקה של כבלי פלדה במעליות נעשית באופן תקופתי, ללא מידע על מצב הכבל באופן שוטף. כתוצאה מכך מוחלפים כבלים שעשויים היו להיות מסוגלים לעמוד בעומסים למשך זמן נוסף. מדובר על ניצול לא אופיטמלי, ושימוש בזבזני בפלדה. החברה מעוניינת למצוא פתרון שיאפשר להפוך כבל מסורתי לכבל חכם, כך שהכבל יוכל להודיע בכל זמן נתון מהם העומסים המופעלים עליו לטובת חיזוי תחזוקתי (Predictive maintenance) וחיזוי כשלים (Predictive failure). הפתרון יסייע להפחית פליטת פחמן דו חמצני ומניעת תאונות.
האתגר של חברת א.ר.י-דורות: ייעול אנרגטי והנגשת מידע הנאסף מחיישנים במערכות הולכת נוזלים באמצעות IOT.
כיום ישנם כשלים במערכת להולכת נוזלים, כשלים אלו מהווים נזק עצום לתאגידי המים וכמובן לבזבוז עצום של מי שתייה, בחלק מהארצות אף לבזבוז של עד ל- 50% מהמים הנשאבים. הפתרון של האתגר יאפשר לייעל את מערכת הולכת מים ולהביא לחסכון באנרגיה וכמובן במשאב היקר ביותר של האנושות - המים.
האתגר של חברת לוג: הארכת חיי מדף של תרופות דרך שיפור חסמות לחות וחמצן לבקובוקי תרופות.
כיום משתמשים בחברה בחומרים פלסטיים, EVOH Ethylene vinyl alcohol שהינו חומר קו-פולימרי המהווה חסם למעבר גזים ובעיקרם החמצן. תהליך ייצור החומר הינו יקר והוא רגיש ללחות ולכן הוא משולב כשכבה דקה בלבד בתוך עובי הפלסטיק. חומר נוסף הוא HDPE High-density polyethylene , פולימר תרמו-פלסטי המאושר לשימוש עם תרופות ונחשב לזול יחסית. הארכת חיי מדף של התרופות תמנע יצירת פסולת ובזבוז של התרופה עצמה וגם של בקבוקי הפלסטיק.
שיר אליגור, מנהל האקדמיה לחדשנות ואחראי ההאקתון: "למרות הקורונה מרכז כנרת לחדשנות בשיתוף פעולה עם השחקנים החזקים באזור, המכללה האקדמית כנרת, צמח, והתעשייה הקיבוצית בחר שוב לחבור יחד והפעם בכדי לתת מענה לאתגרי השעה. הקורונה האיצה תהליכים טכנולוגיים שונים, מהאופן בו אנחנו מדברים, קונים, אך גם מייצרים. ההאקתון מאפשר למפעלים השונים במרחב להיחשף לכלים טכנולוגיים מתקדמים שיאפשרו להם לבזבז פחות משאבים, ולשמור על סביבה נקייה יותר. ברכותנו לקבוצת האתגר של צמח תערובות אשר זכו במקום הראשון. אנו תקווה כי הפתרונות שהוצעו ייושמו בפועל ע"י התעשייה ויהפכו את הרעיונות למציאות."
מרים דרוק, מנכ"לית איגוד התעשייה הקיבוצית: "האקתון הוא אחד מהכלים של האיגוד לעודד חדשנות, יצירתיות ודינמיות בתעשייה, כמו גם פלטפורמה מוכחת ליצירת פתרונות פורצי דרך למפעלים בסוגיות שמעסיקות אותם. אנו גאים על שיתוף הפעולה שאפשר את קיום האקתון בימים מאתגרים אלו. ובטוחים שהמסורת תמשיך גם בשנים הבאות. ברכותנו לרעיונות הזוכים"
מנשה (מנש') שלום, מנכ"ל קבוצת צמח מפעלים אזוריים:
"מרכז כנרת לחדשנות ואירוע ההאקתון בפרט, ממשיכים לבסס את עמק הירדן ורמת הגולן כקרקע מזמינה וזמינה עבור יזמים ומוחות צעירים ומבריקים. נוצרת פה מסורת משמעותית עבור התעשייה המקומית ועבור הקהילה שהולכת ומתחזקת. כמי שלקח חלק בצוות השיפוט, הייתי נוכח לרעיונות יצירתיים, לשיתופי הפעולה הנרקמים ולמשתתפים בעלי חזון והבנה שזה יותר מאפשרי לייצר עתיד חדשני כאן בעמק וברמה".
מיכל צורן מנהלת הפעילות הבינלאומית באיגוד ממארגני ההאקתון:
בארוע האקתון המשכנו במגמת הפיתוח איזורי על ידי חיבור כוחות מקומיים עם התעשייה, ויצירת קשרים עסקיים וקהילתיים רב דוריים שיצמיחו ויחזקו את השותפים ואת האיזור כולו.
לפרטים נוספים על ההאקתון: https://www.innovationkic.co.il/
הוספת תגובה חדשה